O reţetă deliciosă şi relativ simplu de realizat. Ingredientele sunt următoarele:
- Lapte praf – 200 gr;
- Migdale fără cojă şi pieliţă – 100 gr;
- Esenţă de rom – 2 fiole;
- Nucă de cocos rasă – 100 gr;
- Zahăr pudră(în cazul în care folosim lapte praf neîndulcit) – 100 gr;
- Unt – 200 gr;
- Napolitană de vanilie – 100 gr.
Mod de preparare:
- Lăsăm untul să se topească la temperatura camerei.
- Amestecăm untul cu zaharul pudră (dacă laptele praf este neîndulcit, dacă laptele este îndulcit nu mai adăugăm zahăr).
- Adăugăm laptele praf şi amestecăm bine.
- Pregătim napolitana, pisată bine sau sfărâmată cu ajutorul unui robot de bucătărie.
- O adăugăm peste compoziţia noastră şi desfacem fiolele de esenţă, le turnăm peste cremă .
- Începem cu modelarea bombonelelor, formând biluţe de dimensiune mică, adăugăm în mijloc o migdală şi apoi le dăm prin nuca de cocos rasă.
- Le punem în forme pentru bomboane

Se ţin la frigider să se întărească şi se servesc lângă un vin dulce, spre exemplu un Rai de Murfatlar roze din 2008.
Poftă bună!
