Gastronomie

Bomboane „Raffaello”

 

O reţetă deliciosă şi relativ simplu de realizat. Ingredientele sunt următoarele:

  • Lapte praf – 200 gr;
  • Migdale fără cojă şi pieliţă – 100 gr;
  • Esenţă de rom – 2 fiole;
  • Nucă de cocos rasă – 100 gr;
  • Zahăr pudră(în cazul în care folosim lapte praf neîndulcit) – 100 gr;
  • Unt – 200 gr;
  • Napolitană de vanilie – 100 gr.

Mod de preparare:

  1.  Lăsăm untul să se topească la temperatura camerei.
  2.  Amestecăm untul cu zaharul pudră (dacă laptele praf este neîndulcit, dacă laptele este îndulcit nu mai adăugăm zahăr).
  3. Adăugăm laptele praf şi amestecăm bine.
  4. Pregătim napolitana, pisată bine sau sfărâmată cu ajutorul unui robot de bucătărie.
  5. O adăugăm peste compoziţia noastră şi desfacem fiolele de esenţă, le turnăm peste cremă .
  6. Începem cu modelarea bombonelelor, formând biluţe de dimensiune mică, adăugăm în mijloc o migdală şi apoi le dăm prin nuca de cocos rasă.
  7. Le punem în forme pentru bomboane

 

Se ţin la frigider să se întărească şi se servesc lângă un vin dulce, spre exemplu un Rai de Murfatlar roze din 2008.

Poftă bună!

 

 

 

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi