Event

Vinurile însorite din Valencia vor fi lansate la Vinvest

Producătorul Bodegas Vicente Gandia, lider pe piaţa spaniolă de vinuri, participă anul acesta la salonul internaţional Vinvest Timişoara cu vinuri pentru toate gusturile şi exigenţele: de la vinuri tinere, proaspete, menite a fi consumate cu orice ocazie, până la produse premium, elegante, generoase, complexe. În plus, producătorul spaniol aduce şi vinuri spumante de tip Cava, vinuri de desert savuroase, precum şi distilate de tip brandy.

Majoritatea vinurilor care vor putea fi degustate la Vinvest sunt multimedaliate la concursuri internaţionale. Cele mai recente medalii câştigate de produsele Vicente Gandia provin de la concursurile internaţionale Berlin Wine Trophy 2012 (5 medalii de aur) şi ProVino Cluj-Napoca 2012 (7 medalii).
Gama de vinuri cu care Vicente Gandia participă la salonul timişorean este extrem de variată; iată caracteristicile câtorva produse reprezentative, care vor fi lansate în premieră pe piaţa românească:

Raiza Crianza, Raiza Reserva, 100% Tempranillo, roşu. Sunt vinuri rotunde, elegante, cu note intense de fructe roşii şi negre, fructe de pădure, şi tonuri subtile de prună uscată, tabac şi vanilie. „Ingredientul” secret este Tempranillo, soiul nobil al Spaniei, cultivat în faimoasa regiune Rioja. Vinurile rezultate sunt maturate în baricuri din stejar american şi franţuzesc, şi învechite în sticlă. Timpul de maturare şi învechire variază: 12 luni maturare în baric pentru Raiza Crianza (minimum 6 luni învechire în sticlă), 18 luni maturare în baric pentru Raiza Reserva (minimum 18 luni învechire în sticlă). Şi o precizare: Raiza Gran Reserva, Raiza Reserva şi Raiza Crianza se numără printre vinurile Vicente Gandia medaliate anul acesta cu aur şi argint.

Moonday, 100 % Verdejo, alb. Un vin proaspăt, ca roua depusă pe frunzele de viţă-de-vie, după o noapte în care strugurii au fost culeşi cu grijă, pentru a fi feriţi de arşiţa zilei. Proprietăţile aromatice sunt cu totul speciale: fructuozitate, note tropicale exuberante.

Con un par, 100 % Albariño, alb. Vin vioi, crocant, de un galben-pai strălucitor cu nuanţe verzui; arome citrice, mandarină, floare de portocal, pară, piersică, pepene galben. Eticheta produsului atrage imediat atenţia: „Con un par” înseamnă „cu o pereche”. Prin urmare, e un vin care poate fi savurat cu o pereche de prieteni, în prezenţa unei perechi de ochi fermecători….

Castillo de Liria Rosé, 100% Bobal. Un vin proaspăt, tânăr, de culoarea zmeurii. Arome delicate de căpşuni, note florale. Produs din soiul autohton Bobal, poate fi consumat cu orice ocazie, şi acompaniază armonios mâncăruri cu paste, peşte, orez şi fructe de mare.

Fustanova, 100 % Moscatel de Alejandria, vin de desert. Un vin mediteranean in toata puterea cuvântului, multimedaliat la concursuri internaţionale. Strugurii sunt culeşi manual, la primele ore ale dimineţii. Rezultatul e un vin galben-auriu luminos, în care se împletesc armonios notele citrice cu cele provenite de pe urma maturării în baric franţuzesc (3 luni). Zahărul şi aciditatea sunt frumos echilibrate.

Vicente Gandia Cava Brut Rosé, 100 % Garnacha, spumant. Este un vin produs din struguri atent selecţionaţi din soiul Garnacha. Bule persistente, arome de fructe roşii coapte, nuanţe fine de cafea mocca. Rotunjimi frumoase în palat.

O succinta prezentare a Bodegas Vicente Gandia:
Vicente Gandía Plà, SA este cel mai mare producător de vinuri din Regiunea Valencia, şi se numără printre primii 15 producători de top din Spania. Compania este prezentă pe 85 de pieţe internaţionale, cu mărci care au căpătat deja notorietate. Vinurile poartă semnătura unui terroir unic: eleganţă, complexitate, rotunjime, echilibru.

Vicente Gandia produce 34 de milioane de sticle pe an, din care mai mult de trei sferturi merg la export: 70 % sunt vândute în marile lanţuri comerciale, 30 % în magazine specializate şi HoReCa.
Istoria casei Gandia datează din 1885, iar filozofia legată de vin a rămas neschimbată de patru generaţii: calitate premium, preţuri rezonabile, constanţă a calităţii de la o recoltă la cealaltă, tradiţie împletită cu inovaţie.
În prezent, compania produce o gamă largă de vinuri – inclusiv bio – , pentru toate gusturile şi exigenţele. Soiurile locale de struguri, precum Bobal, Tempranillo, Garnacha, sunt puse în valoare, şi aduc din plin savoarea şi aromele mediteraneene specifice Valenciei.
În afară de vin, compania mai produce distilate de vin (brandy) şi ulei de măsline. Recunoaşterea internaţională este dată de cele peste 300 de medalii, obţinute la concursuri cu renume, la nivel mondial.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi