Event

Vinuri de Pasti de la Budureasca

Postat in

Paștele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creștine, care comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile creștine, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare. Data de început a Paștelui marchează începutul anului ecleziastic creștin.

Să amintim vinul, cel ce va împodobi masa de Paști, alături de preparatele tradiționale. La aperitive (ce conțin ouă, brânzeturi proaspete, verdeţuri) se vor servi vinuri tinere, seci sau demiseci, proaspete, revigorante. Iar aici ne gândim la o Fetească Regală, Sauvignon Blanc sau un vin rose. Preparatele din miel merg foarte bine asociate cu vinurile roşii seci, corpolente, extractive cum ar fi Fetească Neagră sau Merlot. Pentru preparate ușor condimentate un Shiraz va fi un companion de nădejde.

Iar pentru desert, unde regăsim pasca şi cozonacul, acestea merg asociate foarte bine cu vinuri semiaromate sau aromate, demidulci sau dulci, acestea fiind doar câteva repere de asociere a unor varietăți de vinuri cu preparatele tradiționale regăsite pe masa noastră de Paști.

În magazinul fizic al Cramei Budureasca, situat în București, pe Bd-ul Lacul Tei nr. 1-3, regăsiţi o varietate de vinuri, pregătite să orneze masa de Paste. De asemenea, magazinul online poate fi un bun ghid pentru dvs., pentru alegerea unor vinuri: https://budureasca.ro/.

SĂRBATORI FERICITE ȘI LINIȘTITE!

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version