Event

Vinuri de calitate la Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice

Miercuri, 4 aprilie, Timişoara. Ediţia a VII-a a Concursului Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VINVEST a început miercuri, 4 aprilie, cu vinuri de calitate şi sub auspicii bune. Un juriu format din experţi degustători, membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, a apreciat 63 de probe de vin din cele 129 înscrise în competiţie. Timpul alocat a fost în medie de 4 minute pentru fiecare probă. Din totalul de 5 serii de vinuri, în prima parte a zilei au fost  degustate 2 serii de vinuri albe şi una de vinuri roşii, ambele seci. După prânz, pe masa juraţilor au fost alte două serii de vinuri: albe aromate seci, roze seci, roşii seci, roşii demiseci şi demidulce.

„După prima zi de evaluare putem spune că avem în concurs vinuri corecte, lucrate cu mare acurateţe, apropiate din punct de vedere calitativ. Departajarea se va face prin calculul mediei aritmetice. Faptul că degustătorii au la dispoziţie în acelaşi timp toate probele dintr-o serie, adică au înşirate în faţă toate paharele cu vinuri permite o mai bună apreciere în evaluarea calităţii vinurilor”, a declarat preşedintele concursului, expert degustător Petre Badea.

Joi, 5 aprilie, se desfăşoară cea de-a doua zi a Concursului Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VINVEST, ediţia a VII-a. Urmează a fi degustate alte 66 de probe de vin. Sâmbătă, 7 aprilie, de la ora 11.00, în sala de expoziţii a Salonului VINVEST, va avea loc decernarea medaliilor şi diplomelor pentru probele câştigătoare.

Experţii degustători din juriul Concursului Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VINVEST sunt, în mare parte, oenologi  la marile crame, chimişti, dar şi un critic de vin.

Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VINVEST se desfăşoară după regulamentul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV) şi precede Salonul Internaţional de Vinuri VINVEST, ediţia a IX-a, a cărui deschidere oficială va avea loc vineri, 6 aprilie, ora 11.00. În spaţiul expoziţional al Centrului Regional de Afaceri se reunesc 145 de firme şi instituţii de profil pentru a promova vinul:

  • 23 de producători de vin
  • 7 distribuitori de vin
  • 17 companii de servicii din industria vinului
  • 31 de parteneri cu produse şi servicii
  • 63 de parteneri media
  • 4 parteneri principali

Programul celor 3 zile include numeroase lansări de vinuri, lecţii de degustare, tombole, concursuri şi alte surprize. Ghidul Vinurilor Româneşti va fi lansat la VINVEST, iar redacţia revistei Centrului de Cultură şi Civilizaţia vinului Millesime are programată o întâlnire cu vizitatorii.

Un important sector al Salonului VINVEST este dedicat gastronomiei. În acest an, maeştrii bucătari, cofetari şi patiseri vor concura sub privirile vizitatorilor în competiţia Cupa Banatului în Arta Culinară, organizată de Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi