Event

Vin? Nu avem niciun vin!

„Vin? Nu avem niciun vin!”…

„Santa Vittoria este un orăşel în nordul Italiei, faimos pentru vinul delicios pe care-l produce. Cum armata italiană este învinsă în timpul celui de-al doilea război mondial, trupele germane sunt trimise în Santa Vittoria să rechiziţioneze milioane de sticle cu vin”.

Locuitorii oraşului îşi ies din minţi. Ei apelează la primar pentru ajutor. Primarul Italo Bombolini este un măscărici şi soţia lui, care conduce de fapt în oraş, este o scorpie.
Toţi sunt supăraţi, inclusiv contesa Malatesta şi iubitul ei Tufa, un dezertor din armata italiană. Bombolini şi sfăturitorul lui politic, Fabio, pun la cale un plan pentru a salva vinul. Când germanii conduşi de Von Prum sosesc, nu mai găsesc nici o sticlă de vin.
Între Von Prum, Bombolini, soldaţi şi localnici începe jocul de-a şoarecele şi pisica. În ciuda luării de ostatici, ameninţărilor cu exterminarea şi brutalitatea celor din SS, Santa Vittoria păstrează secretul până când vin americanii ca să-i oblige pe nemţii să părăsească satul cel „nebun”.

„Filmul este o critică sau mai bine zis o satiră benignă, simpatică, a italienilor, care arată cum, într-o situaţie , chiar ultimul dintre muritori, oricât ar fi de ridicol, se poate transforma într-un apărător înverşunat al tezaurului urbei sale: vinul. Dar veritabilul regizor, a reuşit, prin distribuţia rolurilor, să pună în valoare interpreţii şi în primul rând pe Anthony Quinn.” – Florian Potra – 1971 (Săptămâna culturală a Capitalei).

Filmul, The Secret of Santa Vittoria, care se bazează pe romanul omonim al lui Robert Crichton (cel mai bine vândut roman al autorului), regizat de Stanley Kramer în 1969, cu o distribuţie de excepţie, de 5 stele, amintindu-i aici pe Anthony Quinn, Anna Magnani, Virna Lisi, Hardy Kruger şi Sergio Franchi, vă va delecta şi distra, pe parcursul a două ore de acţiune, intrigi, cacealmale şi un repertoriu specific italian, inconfundabil.  Distracţie mare!

Filmul este disponibil pe YouTube — pentru vizionare, clic aici.

4 Comentarii

4 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi