Event

Salonul naţional VINTEST, Bucureşti 12 – 14 octombrie 2012

Toamna se culege via, se face vinul şi se pregăteşte pentru a şti exact ce vom putea pune pe masă de sărbători şi pentru anul care vine. Toamna se degustă vinul, la VINTEST!

Sala Palatului din Bucureşti va deveni în luna octombrie locul de desfăşurare al singurului Salon Naţional de Vinuri Româneşti.

Ediţia a doua a Salonului Naţional VINTEST îşi va deschide porţile în 12 octombrie, de la orele 11.00.

Timp de 3 zile, până în 14 octombrie, toţi iubitorii vinului vor avea posibilitatea să deguste gratuit sutele de vinuri expuse de producătorii români şi de invitaţii din străinătate.

Gastronomia va avea şi de această dată un loc special la VINTEST 2012: maeștrii bucătari, cofetari și patiseri vor face demonstrații și vor concura sub privirile vizitatorilor. Din program nu vor lipsi nici lansările unor publicaţii de specialitate, tombole și multe concursuri.

Pentru a înţelege mai bine care este secretul îmbinării vinului cu mâncarea, experţi degustători, membrii ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR) şi somelieri vor prezenta publicului arta degustării vinului şi totodată asocierea lor cu diferite meniuri.

Evenimentele speciale rămân în atenția noastră, amintind din cadrul programului de promovare al salonului degustări de vinuri româneşti, la care invitați speciali vor fi ambasadori, manageri ai companiilor de top, personalități culturale, reprezentanți ai autorităților locale și jurnaliști. Vizitele la crame ale jurnaliștilor din presa locală, națională și din turism, vor transmite că în România avem turism viticol.

Organizatorii pregătesc de pe acum și cea de a III-a ediție a Salonului VINTEST, care va avea loc în 6 – 9 iunie 2013, la Sala Palatului, în aceeași perioadă cu cel de-al 36-lea Congres al Viei și Vinului. După 45 de ani congresul va avea loc, din nou, la București.

Evenimentul internațional va reuni cele 45 de țări membre și ca în fiecare an principalii cercetători ai viticulturii, vinificației, economiei și dreptului vor discuta ultimele dezvoltări din sectorul vitivinicol, incluzând în program și sesiuni tehnice.

Vă aşteptăm să ciocnim împreună un pahar de vin românesc!

ing. Lucia Pîrvu, expert degustător

Director VINVEST www.vintest.ro

www.facebook.com/vintest

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi