Event

S.E.R.V.E.

La recentul târg de vinuri Goodwine, ediţia a VII-a, producătorul S.E.R.V.E., aşa cum deja ne-am obişnuit, s-a prezentat la acest regal al vinurilor româneşti cu produsele sale deja consacrate, atent lucrate, cu multă dăruire pentru calitate şi poate lucrul cel mai de preţ, cel mai discret şi de mare valoare: cu pasiune. Pasiune cultivată şi înfiripată de către Contele Guy TYREL de POIX, fondatorul şi cel care încă dăinuie prin spiritul său şi înţelepciunea transmisă echipei care-i continuă munca.

Vinurile din portofoliul S.E.R.V.E., pornind de la vârful de gamă Cuvee Charlotte şi Cuvee Amaury, continuând cu Terra Romana şi Vinul Cavalerului,  până la mai tinerele şi zburdalnicele roze, sunt precum stropii de rouă care-ţi înviorează simţurile trupului, inimi şi minţii.

Acea smerenie pe care numai un oenolog o poate avea în faţa VINULUI şi care provine din perpetua întrebare „voi reuşi oare să transform în vis rodul butucului de viţă?” o regăsim în permanenţă în atenţia echipei ce dă viaţă vinului.

Vinului nobil, select, unii îi spun premium şi chiar superpremium, dar nobleţea şi rafinamentul vinurilor produse de S.E.R.V.E. nu pot fi comparate decât cu virtuţi, virtuţi ce sunt deţinute numai de cavaleri, care, bineînţeles, se regăsesc numai în Clubul Cavalerilor. Aici aveţi acces la produsele şi lumea vinului S.E.R.V.E.: http://www.clubulcavalerilor.ro/.

Dar tot am pomenit de S.E.R.V.E. V-aţi întrebat vreodată de unde provine acest acronim? S.E.R.V.E.= Societatea Euro-Română de Vinuri de Excepţie. Frumos spus! Vinuri de excepţie! S-ar crede că lauda de sine nu miroase a bine, după cum bine ne aminteşte un vechi proverb românesc. Numai că vinurile miros chiar foarte bine iar despre gust şi aromă ce să mai vorbim, nu rămâne decât să le aflaţi fiecare dintre dumneavoastră, spijiniţi de asocierile culinare corespunzătoare.

Şi ar mai fi ceva. La capitolul noutăţi. Tot la S.E.R.V.E. veţi găsi două vinuri importate de la firma mamă, produse în Corsica, la Domeniile Comte Peraldi, domenii ce au o istorie neîntreruptă încă din 1540, continuată de fondatorul S.E.R.V.E. Contele Guy TYREL de POIX; cele două vinuri fiind produse sub atenta sa îndrumare: Domaine Comte Peraldi  Rouge 2009 şi Clos du Cardinal 2009, în AOC Ajacio din insula Corsica, localitatea Ajacio fiind locul de naştere al împăratului Napoleon Bonaparte.

Primul este un cupaj (Sciaccarellu 60%, Grenache Niellucciu Cinsault 30% şi Carignan 10%), baricat 6 luni, iar al doilea, Clos du Cardinal (vârful de gamă) este produs din soiul Sciaccarellu 98%, baricat 18 luni, fiind vinuri ce merită descoperite şi degustate, mai ales pentru acest soi de struguri mai puţin cunoscut pe la noi.

Cu riscul de a ne repeta, putem concluziona totul în doar două cuvinte:

RESPECT S.E.R.V.E.!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi