Event

Participare record la Goodwine editia noiembrie 2012

Interesul crescut fata de Targul International GoodWine, editia noiembrie 2012, cel mai amplu si prestigios eveniment dedicat vinului, organizat in Romania, a atras noi expozanti atat din randul producatorilor, importatorilor si distribuitorilor de vin, dar si din zona serviciilor si produselor conexe producerii vinului. In ultima decada a lunii august era ocupata  peste 95% din suprafata utila dedicata evenimentului.

Pana in prezent au confirmat participarea: COTNARI (Partener Oficial), CASA DE VINURI COTNARI (Partener Strategic), JIDVEI (Partener Principal), VINARTE (Partener),  SERVE, CRAMA OPRISOR, STIRBEY, AVINCIS, ROTENBERG, RECAS, SENATOR, DOMENIILE VANJU MARE, AURELIA VISINESCU, BUDUREASCA, DOMENIILE SAMBURESTI, CRAMELE HALEWOOD, CRAMA BASILESCU,  VINCON VRANCEA, DOMENIILE  BLAGA, GRAMMA, SPEED HUSI, DOMENIILE OSTROV, CRAMA GIRBOIU, VIA SANDU, PETROVASELO, CASA PANCIU, DOMENIILE DEALU MARE-URLATI, VINICOLA AVERESTI, DOMENIILE BOIERU, CASTEL VINUM, DOMENIILE ANASTASIA, NOMIBO, AMBASADA CHILE, AMBASADA AFRICII DE SUD, WINE DISTRIBUTION, HORECA EXPERT, ALMA TEAM DISTRIBUTION, HEINRIG DISTRIBUTION, CRICOVA, VYLIAN, MICHEL TORRINO, EDUARDO MIROGLIO, TENUTA CARRETTA, MALGRA, CRAMA BORHA, GARLING COLLECTIONS, BRISTOT, ZIMBRIA, ERBEX, VALDO INVEST, IPPU, ECORECA, LANTEC, TRANSILVANIA PACK AND PRINT MICROFLUTE, ROMWINE EQUIPMENTS, CLIMADIFF, TRANSILVANIA BOIS, BUTIROM BARIL, FUSION TECHNIQUE.

  Domeniile Blaga participa in premiera la GoodWine

  Domeniile Blaga, o noua crama boutique din Dealu Mare, va participa in premiera la editia din noiembrie 2012 a Targului International de Vinuri GoodWine, lansand oficial cinci vinuri albe (Fetească Regală, Fetească Albă, Muscat Ottonel, Tămâioasă şi Riesling) si doua rosii (Merlot şi Cabernet Sauvignon).

Plantatiile cramei se intind pe o suprafata de circa 50 de hectare situate in Valea Călugărească, Valea Mieilor (Urlaţi), Ceptura, Vadu Săpat, Gura Vadului, Perşunari şi Finţeşti (Năeni). Crama poate produce anual intre 150.000 si 200.000 de litri de vin si detine o sala de depozitare si maturare la barique a vinurilor de 1.000 metri patrati.

Conform oficialilor Domeniile Blaga, crama este in proces de extindere si modernizare, iar plantatiile sunt intinerite treptat prin programul UE de reconversie oferind oportunitatea extinderii gamei de soiuri nobile a sortimentelor si cantitatilor de vin produse.

 Prezente importante la GoodWine din sectorul serviciilor si produselor conexe producerii vinului

Cresterea suprafetei expozitionale a Targului International de Vinuri GoodWine a permis organizatorilor sa dedice un spatiu amplu firmelor care isi desfasoara activitatea in sectorul serviciilor si produselor conexe producerii vinului.

“In premiera la Goodwine am alocat un spatiu generos firmelor din sectorul conex producerii vinului, raspunzand astfel cererilor venite in special din partea producatorilor de vin la editiile precedente ale targului,” a declarat Andrei Iva, Business Development Managaer GoodWine. Pana in prezent s-au inscris la aceasta categorie de expozanti, firme binecunoscute pe plan intern,  precum: VALDO INVEST, IPPU, ECORECA, LANTEC, TRANSILVANIA PACK AND PRINT MICROFLUTE, ROMWINE EQUIPMENTS, CLIMADIFF, TRANSILVANIA BOIS, BUTIROM BARIL, FUSION TECHNIQUE.

Putem afirma cu mandrie, ca editia din aceasta toamna a GoodWine, reuneste cel mai mare numar de producatori de vin, importatori, distribuitori si firme din sectorul conex producerii vinului, pe care o manifestare de acest gen l-a reunit in ultimii 22 de ani in Romania,” a adaugat Andrei Iva.

 Vanzarile Cotnari – in crestere

In ciuda evolutiilor nu tocmai fericite de pe piata autohtona a vinului, Compania Cotnari, cel mai mare producator de vinuri albe din Romnaia, prognozeaza o crestere de 4% a cifrei de afaceri si de 11% a vanzarilor fata de anul 2011, ca urmare a promotiilor suplimentare fata de perioada precedenta.

Compania Cotnari a continuat investitiile si in 2012 cu scopul declarat de a ridica calitatea viei si a vinului produs. Totalul investitiilor in vie si combinatul de vinificatie au totalizat pana acum 2.5 milioane euro.

Cu o suprafata de 1350 de hectare de vie pe rod, Compania Cotnari estimeaza o productie de aproximativ 10 milioane de kilograme de struguri si  sapte milioane de litri de vin , cu 16% mai mica decat cea de anul trecut. Scaderea productiei s-a datorat iernii grele (10%) si secetei prelungite din aceasta vara (6%).

 Avincis a inceput recolta 2012

Sezonul de recoltă la producatorul din Dragasani, Avincis-Vila Dobrusa, a început mai devreme în această vară in special datorita secetei, care a determinat o coacere mai rapida a unor soiuri de struguri.  Avincis a trecut deja la recoltarea Muscat Otonelului, care va  fi urmat de Tămâioasă Românească şi Sauvignon Blanc. În continuare, Avincis are programata recoltarea strugurilor din soiul Merlot pentru vinul Rosé 2013 şi a celor din soiul Pinot Gris. Totodata, Avincis a anuntat ca a imbuteliat cel mai proaspat Cabernet Sauvignon, recolta 2011, adaugand faptul ca vinul Cabernet Sauvignon Cuvee Andrei 2011 va mai fi pastrat in butoaie de stejar pana in primavara lui 2013.
Budureasca isi construieste cea mai moderna crama din Dealu Mare

Budureasca va finaliza pana in anul 2013 cea mai moderna crama din zona Dealu Mare in urma unei investitii de sase milioane de euro. Crama va avea o capacitate de 2.5 milioane litri, ocupand o suprafata de peste patru mii metri patrati.

Budureasca exploateaza 280 de hectare de vita de vie.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi