Event

Participanti in premiera la GoodWine

O parte din vinurile premium ale Africii de Sud vor fi prezente pentru prima data la cea de a VIII-a editie a Targului International de Vinuri GoodWine, in standul de tara organizat de ambasada acestie tari la Bucuresti, intarind prezenta vinurile de calitate din Lumea Noua reprezentate deja de o serie de crame din Chile prezente de asemenea in standul de tara propriu. In spatiul expozitional dedicat Africii de Sud vor fi prezentate, in premiera, vinuri premium ce urmeaza a fi importate de catre companiile Gecko Wine Trading din Romania si reprezentanta din Bulgaria a distribuitorului international Ohlson & Ohlson.

Printre  producatorii romani care participa in premiera la Goodwine se numara: Cramele Halewood, Domeniile Boieru si Castel Vinum, alaturi de importatorul de vinuri din Spania  Crama Borha, ca o confirmare a calitatii si prestigiului evenimentului. De asemenea, companiile Valdo Invest,  IPPU  Packaging si Romwine Equipments  participa in premiera in sectiunea targului dedicata serviciilor conexe industriei viti-vinicole si a accesoriilor.

Castel Vinum este o crama ce benficiaza de o plantaţie nouă, cu patronat italian, din zona Târnavelor, comuna Cristeşti, judeţul Mureş. Vinurile acestei crame reunite sub brandul Villa Vinae au luat un număr semnificativ de medalii la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti 2012 (IWCB). Castel Vinum are deocamdată îmbuteliate numai vinurile albe, urmand ca cele roşii să fie scoase pe piaţă la toamnă.

Putem spune ca la sfarsitul lunii iunie, 80% din spatiul expozitional a fost contractat si ne asteptam ca cel tarziu la inceputul lunii august sa terminam vanzarile,” a declarat Angelica Iva,  Director General GoodWine.

Pana in prezent au confirmat participarea: Cotnari (Partener Oficial), Casa de Vinuri Cotnari (Partener Strategic), Jidvei (Partener Principal),  Vinarte (Partener), SERVE,  Cramele Rotenberg,  Crama Oprisor, Cramele Recas, Budureasca, Senator, Cramele Halewood, Domeniile Sahateni, Domeniile Boieru, Crama Basilescu, Petro Vaselo, Domeniile Ostrov,  Vinicola Averesti, Casa de Vinuri Husi, Domeniile Samburesti, Domeniile Vanju Mare, Casa Panciu, Domeniile Dealu Mare Urlati, Crama Girboiu,  Agricola Stirbey, Avincis, Via Sandu, Gramma Wines, Domeniile Anastasia,  Ambasada Chile, Ambasada Africii de Sud,  Almatim Distribution, Heinring Distribution, Cricova Romania,  Ritzi Consulting, Wine Distribution, Vinibuoni, Crama Borha, Castel Vinum,   Garling Collection,  Valdo Invest, IPPU Packaging, Fusion Technique, Bristot, Zimbria.

Medalii pentru Cotnari si Casa de Vinuri Cotnari la IWCB 2012

Cotnari a obtinut 5 medalii de aur la Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012 organizat in perioada 7-10 iunie, la Romexpo Bucuresti pentru vinurile: COTNARI COLECTII – Grasa de Cotnari 1984, COLECTII – Grasa de Cotnari 1998,  BLANC COTNARI – Francusa, Feteasca, Tamaioasa 2011, COTNARI – Tamaioasa Romaneasca 2011, COTNARI – COLECTII – Grasa de Cotnari 2002. Alte doua vinuri au intrunit punctajul de medalie de aur dar, conform regulamentului O.I.V., au intrat in categoria celor care exced procentului de 30% vinuri medaliate din totalul probelor din aceasta categorie: COTNARI – COLECTII – Feteasca Alba 1996, COTNARI – COLECTII – Grasa de Cotnari 2006. Trei vinuri au intrunit punctajul de medalie de argint, dar s-au incadrat in situatia mentionata anterior: COTNARI DEMISEC – Feteasca Alba 2011, COTNARI – COLECTII – Grasa de Cotnari 2008, COTNARI – CATALINA – Francusa, Feteasca, Tamaioasa 2011.

Casa de Vinuri Cotnari a obtinut doua medalii de aur cu vinurile COLOCVIU – Tamaioasa Romaneasca 2011 si INEDIT – Tamaioasa Romaneasca 2011. Alte doua vinuri au au intrunit punctajul de medalie de argint dar, conform regulamentului O.I.V., au intrat in categoria celor care exced procentului de 30% vinuri medaliate din totalul probelor din aceasta categorie: DOMENII – Tamaioasa Romaneasca 2011 si DOMENII – Feteasca Alba 2011.

Jidvei a obtinut patru  medalii de aur si o medalie de argint

Patru vinuri cu care Jidvei a participat la IWCB au obtinut medalii de aur: JIDVEI CLASIC – Chardonnay 2011, NEC PLUS ULTRA – Sauvignon Blanc 2011, MYSTERIUM – Feteasca Regala, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc 2011 si JIDVEI – Traminer Rose 2011. ROMANTINE SPUMANT EXTRABRUT ROSE – Pinot Noir 2010 a fost medaliat cu argint, iar alte doua vinuri au avut punctaj de medalie de argint: PREMIAT – Sauvignon Blanc 2011 si JIDVEI CLASIC – Feteasca Regala 2011.

Recunoastere pentru Vinarte la IWCB 2012

Vinarte a obtinut  o medalie de aur pentru vinul  CASTEL BOLOVANU – Cabernet Sauvignon 2009 si o medalie de argint pentru CASTEL STARMINA – Negru de Dragasani, Novac 2011. SIRENA DUNARII – Riesling Italian 2001 a obtinut punctaj de medalie de aur, dar, conform regulamentului O.I.V., au intrat in categoria celor care exced procentului de 30% vinuri medaliate din totalul probelor din aceasta categorie.

Medalii pentru producatorii romani la  Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012

Crama Oprişor a obţinut sapte medalii de aur la Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012 (IWCB 2012). Vinurile medaliate cu aur de la Crama Oprişor sunt urmatoarele: Caloian Cabernet Sauvignon 2010, Caloian Merlot 2010, Caloian Rhein Riesling 2011, La Cetate Cabernet Sauvignon 2010, La Cetate Miracol Cabernet Sauvignon 2010, La Cetate Miracol Chardonnay 2011 si Dragaica Rosie 2010.

La editia din acest an a Concursului International de Vinuri Bucuresti, Cramele Halewood au participat cu 30 de vinuri atat din productia interna cat si din propriile importuri. Cu medalia de aur a fost recompensat Prahova Valley Special Reserve Tamaioasa Romaneasca 2011, iar o medalie de argint a recompnsat Theia – Chardonnay 2011si Vitis Metamorfosis – Merlot 2010.

La IWCB 2012, Domeniile Samburesti a obtinut o medalie de aur cu Chateau Valvis – Cabernet Sauvignon 2009.

Cinci vinuri ale producatorului Cramele Recas au obtinut medalii de aur: SCHWABEN WEIN – Feteasca Regala, Muscat Ottonel 2011, CASTEL HUNIADE – Sauvignon Blanc 2011, CASTEL HUNIADE – Riesling 2011, CASTEL HUNIADE – Feteasca Regala 2011 si CASTEL HUNIADE – Chardonnay 2011.

Crama Girboiu a obtinut patru medalii de aur cu vinurile: LIVIA – Sarba 2011, LIVIA – Plavaie 2011, LIVIA – Feteasca Regala 2011, BACANTA – Feteasca Alba 2011.

Patru vinuri cu eticheta Budureasca au primit medalii de aur: BUDUREASCA – Pinot Noir 2011, BUDUREASCA – Sauvignon Blanc 2011, ORIGINI – Feteasca Neagra 2011, BUDUREASCA – Shiraz 2011 si alte patru au fost medaliate cu argint: BUDUREASCA – Chardonnay 2011, BUDUREASCA – Tamaioasa Romaneasca 2011, ORIGINI RESERVE – Shiraz Cabernet Sauvignon, Merlot 2008, BUDUREASCA ROSE – Pinot Noir, Feteasca Neagra 2011.

Serve Ceptura a  castigat o medalie de aur cu vinul TERRA ROMANA – Feteasca Neagra 2009 si o medalie de argint pentru TERRA ROMANA – Chardonnay 2011.

Crama Basilescu  a obtinut o medalie de aur pentru CRAMA BASILESCU – Cabernet Sauvignon 2008 si o medalie de argint pentru CRAMA BASILESCU – Feteasca Neagra 2009.

Domeniile Dealu Mare au castigat o medalie de aur cu vinul INCANTATION – Feteasca Neagra, Cabernet, Merlot 2009.

O medalie de aur si doua medalii de argint a obtinut si Domeniile Ostrov cu vinurile: DOMENIILE OSTROV – Muscat Ottonel 2011, CETATEA DUROSTORUM – Sauvignon Blanc 2011, DOMENIILE OSTROV ROZE – Merlot 2011. Suav – Tamaioasa Rom 2009 al producatorului Senator Prodimpex a obtinut medalie de aur.

Domeniile Boieru a castigat o medalie de argint cu BOIERU – Muscat Ottonel 2011. Speed Husi a fost recompensat cu o medalie de aur pentru vinul REVERENCE – Feteasca Alba 2009.

Heinrig Distribution a obtinut  o medalie de aur cu LAFITE LOS VASCOS – Chardonnay 2010 si o medalie de argint cu RANCHO ZABACCO – Zinfandel 2008. Punctaje pentru medalii de argint au obtinut si Vie Vin Vinju Mare, Cramele Cricova si Natural Expert.

Jidvei a lansat gama Mysterium

Dupa lansarile de succes din gama Owner’s Choice facute in cadrul Targului International GoodWine editia martie 2012, compania Jidvei a mai lansat o gama, Mysterium, dedicata locatiilor de tip lounge si clubbing. Cele doua asamblaje din vinuri albe si un rose din noua gama, toate din recolata anului 2011, au fost realizate de  enologii Marc Dworkin si Ioan Buia.  Avand in vedere targetul de public pentru aceste vinuri s-a apelat la o prezentare inedita, eticheta sticlelor fiind reactiva la razele ultra-violete.

Pentru prezentarea acestor vinuri s-a apelat la transpunerea in imagine a tot ce inseamna un cupaj: un labirint stralucitor in care doar printr-o atenta studiere se intrezareste numele gamei: “Mysterium”. Soiurile componente sunt atent “codificate” cu acelasi scop: de a trezi interesul iubitorilor de vin”, se arata intr-un comunicat de presa al producatorului.

Nelansate inca pe piata, vinurile au fost deja medaliate in concursuri internationale. Cupajul “Mysterium Feteasca Regala, Muscat Ottonel si Sauvignon Blanc 2011″, realizat de catre oenologul Ioan Buia, a castigat medalia de aur la „International Wine Contest Bucharest 2012”, cupajul “Mysterium Gewurztraminer si Sauvignon Blanc 2011“, creatie a lui Marc Dworkin a castigat argint la „Mondial du Rose 2012” si mentiune la „International Wine Challenge 2012”, iar “Mysterium Syrah si Cabernet Sauvignon 2011“, primul rose de la Jidvei, creat tot de vinificatorul francez. a castigat bronz la „Decanter World Wine Awards 2012”.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi