Event

Murfatlar Pinot Noir demidulce 2008

Lasând puţin deoparte tot ceea ce s-a mai întâmplat pe la Murfatlar în ultimul timp, am decis să vedem ce se mai întâmplă cu un vin clasic (entry level), cu o etichetă binecunoscută – gama Zestrea Murfatlar.

Apropo de etichetă. Cu ea ce au avut de au schimbat-o? Sincer, noua etichetă de la această gamă trece neobservată printre rafturi.

Dacă s-a încercat un artificiu de marketing, cel puţin din punct de vedere al primei impresii când vezi eticheta, este unul nereuşit. Mie unul îmi este dor de eticheta veche!  Vă rog să acceptaţi totuşi că este doar o treabă pur subiectivă.

Cum spuneam, lasând deoparte progresul calitativ din ultima vreme, regăsit în gamele Sable Noble, Arezan, Fatum, M1, 3 ha (pe care nu le găseşti chiar pe toate drumurile), am decis să vedem cum se mai prezintă un Pinot Noir înnobilat cu Merlot, producţie a recoltei 2008, un vin demidulce (mai mult pe gustul doamnelor) din gama mai sus amintită.

Vinul se prezintă cu o culoarea cărămiziu închisă, puţin cernelos, în lumina lumânării fiind translucid.

Nasul său debutează cu urme foarte discrete de fructe coapte, stafide, smochine şi alcool! Care la numai 12% cât precizează producătorul, te izbeşte de parcă ar avea cel puţin 14%!

Gustul său este puţin ciudat, dulcele fiind dominant, cu ceva tente licoroase şi cu urme de fructe confiate. Şi cam atât! Tanini ioc, nema catifelare, ioc senzaţii mătăsoase.

Dacă citim atent ce scrie pe contraetichetă…”prin învechire capătă o catifelare deosebită…“. Foarte frumos…! Şi  să tot aştepţi catifelarea…

(precizare: sticlele au fost achiziţionate în 2009 spre sfarsitul anului, au stat la 16-17 grade C în rastel, la orizontală, în condiţii ideale de cramă şi de păstrare).

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi