Event

„Mica Elveţie”, al 27-lea canton?

Pornind de la ceea ce s-a întâmplat miercuri seară, 12 septembrie a.c., lângă Hanul lui Manuc,  când a avut loc  inaugurarea restaurantului cu specific elveţian Mica Elveţie(situat în Bucureşti, pe str. Franceză nr.60), locaţie unde maestrul Jakob Hausmann a gătit pentru invitaţii săi diferite specialităţi elveţiene, putem afirma un lucru cu certitudine: faptul că al „27-lea canton elveţian” se află în centrul Bucureştiului. Cel puţin din punct de vedere gastronomic!

Într-o atmosferă relaxantă şi o companie selectă, gazda noastră, chef Jakob Hausmann, a prezentat conceptul noului restaurant cu specific elveţian, unde specialităţi precum Julien de viţel cu Rosti, Raclette, Fondue de branză sau specialitate de carne fragedă pe piatră încinsă (vită, pui, struţ, cerb, mistreţ, ton, creveţi) sunt printre principalele puncte de atracţie.

Nici deserturile nu au fost uitate sau lăsate mai prejos! Fondue de ciocolată sau mascarpone, platouri cu brânzeturi, tort de nuci, Sorbeto de lime, toate gătite cu măiestrie culinară, pentru un bun gust şi un rafinament desăvârşit menite să vă cucerească.

Iar atracţia acestei serii a reprezentat-o specialitatea elveţiană Raclette, preparată cu rapiditate, experienţă şi profesionalism de gazda noastră, fiind savurată şi apreciată de invitaţi.

Raclette este un foundue autentic, ce s-a împăcat de minune cu vinurile Domeniilor Sâmbureşti, Merlot-ul sau mai tânărul Rouge de Roumanie fiind companionii de nădejde ai acestui preparat specific elveţian.

Să nu mai vorbim de Chardonnay-ul şi Sauvignon-ul Blanc, tot de la Domeniile Sâmbureşti, ce au însoţit şi delectat audienţa pe parcursul servirii aperitivelor, exact ca la o veritabilă degustare de vinuri.

Revenind la restaurant, acesta are un decor modern, cu accente elveţiene, aici regăsind siglele tuturor celor 26 de cantoane, ce compun Confederaţia Elveţiană, tablouri edificatoare cu imagini din oraşele emblematice, precum St. Moritz, sau imagini cu peisaje atrăgătoare, specifice ţării cantoanelor.

Eleganţă, rafinament culinar, bun gust, o gazdă ospitalieră, gata să vă satisfacă capriciile gastronomice, în persoana chef-ului Jakob Hausmann, asta veţi găsi la restaurantul „Mica Elveţie„, situat în  Centrul vechi al Bucureştilor. Sună bine? Sună apetisant? Dumneavoastră alegeţi!

2 Comentarii

2 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi