Event

Maximus Bottle

Postat in

Un designer american şi o compania cehă specializată, au creat  un recipient din sticlă, de forma sticlei de vin, cu o capacitate de stocare demnă de cartea recordurilor:  760 sticle de vin standard de 0,75l = 570 de litri!

Când a fost proiectată în anul 2009, Maximus, aşa cum este cunoscută celebra sticlă în Republica Cehă, a deţinut recordul de cea mai mare din sticlă de vin din lume.  Jiri Trtik,  sticlarul care a executat-o, şi Charlie Parriott, designerul ei, au realizat sticla pentru un  vas de linie (de croazieră) Oasis Of The Seas (pe care se află depozitat la loc de cinste Maximus).

Dar cum a fost executată sticla de vin? În conformitate cu precizările lui Kürek Filip, P.R. la firma Boemia Machine, companie cu tradiţie în prelucrarea sticlei, este nevoie de mai multe etape şi până la cinci săptămâni de muncă pentru ca sticla să prindă forma finală.

Sticlă este executată din şapte piese borosilicate, un tip de sticlă tehnică folosită pentru eprubete, care sunt sudate folosind un strung enorm de sticlă, prin decupare şi apoi lipire, împreună cu un dispozitiv ce utilizează oxigen încălzit cu propan.

Sticla Maximus a fost umplută cu vin Cabernet Sauvignon, Caymus 2007 Speciale Selection, provenit din Napa Valley.

Iată un videoclip cu modul în care a fost realizată deja faimoasa sticlă: http://youtu.be/lL1uXgznT64

1 Comentariu

Cele mai citite

Exit mobile version