Event

Licitaţie de vinuri rare

Postat in

Cea de a doua licitaţie de acest gen va avea loc la Athénée Palace Hilton, în Bucureşti, sala Le Diplomate, în data de miercuri, 11 aprilie la ora 20.00, fiind dedicată exclusiv vinurilor rare. În sticlele ce vor fi prezentate, majoritatea vinurilor propuse provin de la castele (chateau) faimoase din Franţa, recunoscute drept unele dintre domeniile cele mai importante producătoare de vinuri din lume.

Valoarea celui mai scump lot este estimată la 7.000 – 8.000 de euro, fiind vorba de 12 sticle Château d’Yquem – 1er Cru Superieur Sauternes 2001, din zona Bordeaux.

Mai sunt prezente 5 loturi, ce au fost notate cu punctaje între 95 şi 100 puncte Parker, ce reprezintă noutatea celei de-a doua ediţii a licitaţiei.

Loturilor au ca ţară de provenienţă Franţa, existând nume celebre printre cele tranzacţionate, cum ar fi: Chateau Yquem, Chateau Smith Haut Lafitte, Chateau Pontet Canet, Chateau Latour, fiind considerate o investiţie extrem de profitabilă, valoarea lor fiind preconizată să crească cu 50% după un an de la cumpărare.

Există şi un lot de vinuri provenit de la un producător român de vinuri – Davino,  fiind vorba de colecţia integrală a vinului Flamboyant, al cărui preţ de pornire va fi sub 220 de Euro.

 

Câştigătorul fiecărui lot va putea primi (la cerere) certificat de origine de la compania Le Manoir şi tot la cerere, un certificat de origine de la castelul de provenienţă al vinului.

1 Comentariu

Cele mai citite

Exit mobile version