Event

LacertA Winery Lansează 7 Noi Vinuri Premium pe Piaţa Românească

Producătorul de vinuri premium LacertA Winery îşi continuă povestea de succes în România, începută în 2011, în urma unei investiții de 7 milioane de euro în podgoria Dealu Mare, Finţeşti (Buzău), şi lansează 7 noi vinuri premium.

Noile sortimente includ LacertA Fetească Neagră 2010 (vin cu o culoare roșie intensă, cu aromă tipică de prune uscate și fructe de pădure negre, maturat la barrique exclusiv din stejar românesc), LacertA Merlot 2010 (vin cu o culoare roșie intensă, cu aromă elegantă de zmeură și fructe de pădure negre), LacertA Blaufraenkisch 2010 (vin roşu autohton austriac, cunoscut în România ca „Burgund Mare”).

Următoarele vinuri se adaugă la noile lansări: LacertA Pinot Noir 2010 (un vin burgund elegant şi rar în România), LacertA Sauvignon Blanc Reserva 2010 şi Chardonnay Reserva 2010 (ambele vinuri maturate timp de 12 luni în butoaie noi din cel mai bun stejar francez, pentru a obţine un gust elegant şi rotund, care se potriveşte pefect cu cinele în care se servesc fructe de mare, peşte sau orice fel de carne albă).

Un vin deosebit şi în totalitate nou care va fi lansat pe piaţă este LacertA Rosé Riviera 2011 (un vin care se serveşte rece în special primăvara sau vara la terase, piscină sau la plajă). Tradiţia Rosé provine din zona Rivierei Franceze (Valea Rhône-ului), în Dealu Mare întâlnindu-se condiţiile perfecte pentru a crea acest vin.

„Primul nostru an în piaţă s-a dovedit a fi de mare succes, vinurile noastre premium româneşti fiind deja pe listele celor mai selecte restaurante şi de vânzare în vinotecile premium din Bucureşti. Ceea ce am intuit înainte să ne lansăm oficial pe piaţă – gustul românilor pentru vinurile seci de foarte bună calitate – s-a dovedit a fi adevărat. Este o mare încurajare pentru noi să continuăm să lansăm sortimente excelente şi să investim în dezvoltarea podgoriei Dealu Mare”, a declarat Walter Friedl, reprezentantul grupului de investitori în LacertA Winery.

În 2012, LacertA Winery îşi propune să vândă 150.000 de sticle de vin în România, de trei ori mai mult decât anul trecut, și estimează o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro. Preţurile vinurilor în magazinul de la Dealu Mare rămân aceleaşi ca în 2011 – între 39 şi 69 de lei, TVA inclus.

Vinurile reprezentative pentru LacertA Winery în 2012 vor fi amestecurile Cuvée IX (roşu) şi Cuvée X (alb). Vinurile LacertA au câştigat în primul an peste 10 medalii de aur la degustările în orb de la Saloanele internaţionale de vinuri din Timişoara, Alba Iulia şi Bucureşti şi din partea publicaţiei româneşti de vinuri Vinul.ro.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi