Event

IN VINO MYSTERIUM

În oenologie, arta cupajării vinurilor ocupă un loc aparte, un loc unde creatorul de vin îşi pune în valoare nestingherit talentul, inspiraţia şi imaginaţia creatoare.

Povestea vinurilor Mysterium începe cu producerea soiurilor pure. Pentru fiecare soi a fost ales cu mare grijă terroir-ul optim, a urmat un proces de vinificaţie, care, de la cules până la învechire a fost făcut în aşa fel încât fiecare vin să-şi dezvolte pe deplin calităţile şi personalitatea proprie.

Având la dispoziţie această generoasă „paletă de vinuri pure”, oenologul alege ce soiuri şi în ce proporţii va cupaja, astfel încât personalităţile acestora să se completeze şi să se pună reciproc în valoare, creând vinuri complexe, cu arome, buchete şi nuanţe inedite.

Cele şase soiuri nobile alese îşi amestecă misterios aromele în această colecţie exclusivistă de vinuri cupaj, creată special pentru a vă surprinde, dezvăluită de JIDVEI!

Producătorul român JIDVEI, un nume cu renume pe piaţa vinurilor din România şi din străinătate, continuă seria misterelor oenologice, după succesul celor două fete Ana şi Maria.

Iată că totul sub o undă de mister şi ca orice mister a fost şi un secret bine păstrat, ce nu s-a lăsat dezvăluit prea uşor.

În seara zilei de 14.06.2012, într-o locaţie adecvată evenimentului, la Social Club Fratelli ,din Bucureşti, a avut loc lansarea oficială a noii game de vinuri de la Jidvei : MYSTERIUM!

Misterul a fost dezvăluit în momentul în care şi-a făcut apariţia reputatul oenolog francez Mark Dworkin, cel ce a contribuit esenţial la dezvoltarea acestei game de vinuri şi are deja o colaborare excelentă cu producătorul român Jidvei.

Alături de colegii săi români de la Jidvei, binecunoscuţii vinificatori Ion Buia şi Claudiu Necşulescu, folosind cu măiestrie şase soiuri pure de struguri, au reuşit să dea naştere unor capodopere, ce deja au fost medaliate la concursurile de profil unde au participat.

Primul vin lansat a fost un cupaj, sec, format din trei soiuri, binecunoscute în podişul Târnavelor, Fetească Regală, Muscat Ottonel şi Sauvignon Blanc.

Tonurile celor trei vinuri se întrepătrund armonios, cu senzaţii gustative aromatice de citrice proaspete, note picante de piper şi ardei verde, miros de liliac şi iasomie, susţinute de o prospeţime ameţitoare. Misterul său este pus în valoare de specificitatea soiurilor care-l compun, fapt remarcat şi de către cei de la prestigioasa publicaţie Decanter, ce i-au acordat în primăvară medalia de bronz la concursul de profil.

Cel de-al doilea cupaj misterios a fost tot un cupaj, vinificat în sec, cu aprenta lui Mark Dworkin, format din soiurile ce au făcut celebră în lume  podgoria Jidvei şi podişul Târnavelor: Sauvignon Blanc şi Traminer.

Un vin ce debutează cu un buchet complex, cu arome de flori albe, specifice Sauvignonului, dezvoltând ulterior nuanţe de piersici, caise şi fructe galbene. Pare dulce la prima sorbire, dar gustul evoluează spre amărui uşor, specific Traminerului, pentru ca finalul lung să ne copleşească cu arome de pepene galben şi ananas. Mister dezvăluit!

Şi încă un mister! Nu putea trece neremarcat de juriul Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti 2012 (IWCB 2012), ce i-a acordat o binemeritată medalie de aur (vezi aici)!

Cel de al treilea mister al acestei seri deosebite, a fost un rose, sec, format din soiurile Syrah şi Cabernet Sauvignon, un vin dedicat sezonului cald ce tocmai s-a instalat confortabil, ce se consumă proaspăt, cu precădere în primul an de la zămislirea sa.

Vinul are o culoare mai aparte (sa nu-i spun tot misterioasă), ce se aseamănă rodiei roz (nicidecum culoarea foii de ceapă sau cea clasică de somon), cu un buchet complex care te întâmpină delicat şi prelung, din care răzbat nuanţe de cireşe negre, rodie şi caramel. Gustul debutează cu un atac fructat, completat de o aciditate perfectă, spre final misterul fiind dezvăluit de aromele fructelor roşii.

Un rose impresionant şi unicat, produs după o metodă tradiţională din regiunea Provence, Franţa (patria vinurilor rose).  Şi dacă tot am amintit de Franţa, să nu omitem faptul că rose-ul MYSTERIUM, a fost recompensat şi el cu o medalie de argint la recentul campionat mondial al vinurilor rose, ce s-a desfăşurat la Cannes.

Acum că „misterele” au fost dezvăluite, nu ne rămâne decât să le mulţumim acestor veritabili cavaleri ai vinului din Castelul Jidvei, ce-au stat şi au făurit cele trei mistere care tocmai aşteaptă să fie descoperite de dumneavoastră. …Mysterium…Vino…

…IN VINO MYSTERIUM…

 

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi