Event

Follow-up conferinţa de presă – Salonul VINVEST

În 22 martie 2012, VINVEST Timişoara a organizat, la Bucuresti, o conferinţă de presă consacrată ediţiei a IX-a a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara. Conferinţa, găzduită de Restaurantul Trattoria La Nostalgia (strada Primo Nebiolo, zona Kiseleff, Bucureşti), a reunit reprezentanţi ai instituţiilor partenere, autorităţi centrale, parteneri media şi jurnalişti.

Pe lângă prezentarea ediţiei a IX-a a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara, ale cărei noutăţi sunt două evenimente de promovare a vinului în faţa liderilor şi formatorilor de opinie, precum personalităţi şi jurnalişti, au fost lansate şi cele mai recente statistici din industria vitivinicolă. Documentul cu aceste date îl găsiţi ataşat. De asemenea, s-a discutat despre decalajul încă îngrijorător dintre importul şi exportul de vin din România, balanţa rămânând în continuare în favoarea importului, chiar dacă exportul a înregistrat o creştere faţă de anii precedenţi.
Şi aceste informaţii sunt disponibile în documentul ataşat.

Aflat în cel de-al nouălea an de desfăşurare, Salonul VINVEST Timişoara a fost şi rămâne primul eveniment din România care promovează industria vitivinicolă, de la dop la etichetă, punând accent pe educarea gustului populaţiei şi a tehnicilor corecte de degustare, promovând totodată turismul viticol.
Salonul VINVEST reprezintă locul de întâlnire al producătorilor de vin cu serviciile conexe industriei vitivinicole, dar şi locul unde iubitorii de vin pot cunoaşte întregul proces de vinificaţie, unde publicului îi sunt prezentate, printre multe altele, secretele degustării şi asortării vinului cu preparatele culinare.

La conferinţa de presă de joi, 22 martie, au susţinut alocuţiuni:

  • expert degustator Lucia Pîrvu, director VINVEST
  • prof. univ. dr. Nicolai Pomohaci, membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice
  • Vasile Nicolau, şef serviciu viticultură şi vinificaţie, Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (ONVPV)
  • Emil Dumitru, reprezentant Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV)
  • Ioana Anghel, PR manager Jidvei
  • Mircea Jucan, special event manager Vincon Vrancea
  • Nely Matran, director comunicare Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism

Detalii si mai multe imagini sunt pe www.vinvest.ro

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi