Event

Festivalul ProVino – Evenimente Dedicate Vinului, Artei și Gastronomiei la Cluj și Iași

În 2012, compania ABplus Events organizează Festivalul PROVINO – Vin, Artă, Gastronomie la Cluj (15 – 18 martie, Grand Hotel Napoca) și Iași (1 – 4 noiembrie, Centrul Expozițional).

Conceput sub forma unui eveniment expozițional în jurul căruia a fost creată o rețea de activități conexe care promovează cultura vinului prin asociere cu arta și gastronomia, PROVINO este un festival inovativ pentru industria viniviticolă din România.

Evenimentele PROVINO din primăvara și toamna lui 2012 reunesc în același spațiu specialiștii, antreprenorii din industria viniviticolă și reprezentanți ai segmentului HoReCa și oferă producătorilor de vin ocazia de a fi prezenți pe piețele din regiunile Nord – Vest și Nord – Est cu vinuri premium și de colecție,
vinuri de retail și vinuri HoReCa.

De asemenea, cei interesaţi pot lua contact cu noile tehnologii şi echipamente în domeniul vinificaţiei, soluţii complexe pentru crame sau accesorii pentru întreţinerea şi gestionarea podgoriilor.

PROVINO s-a înscris pe harta evenimentelor dedicate industriei viniviticole din România în luna noiembrie a acestui an, la prima ediție din Iași, unde vinul a fost pus în valoare prin asocierea cu arta și gastronomia. ABplus Events, companie cu o experiență de 15 ani în organizarea de evenimente la nivel național, dezvoltă în 2012 conceptul PROVINO și la Cluj.

Ediția de primăvară a Festivalului PROVINO – Vin, Artă, Gastronomie va avea loc la Grand Hotel Napoca, hotel amplasat central, care deține cele mai mari săli de evenimente și banqueting din Transilvania.

Evenimentele expoziționale PROVINO se vor desfășura pe o suprafață de peste 2.500 de metri pătrați, un spațiu generos pus la dispoziția producătorilor, importatorilor și distribuitorilor de vinuri și companiilor din industria conexă și auxiliară care vor avea ocazia să se întâlnească cu managerii din HoReCa și clienții finali din rândul publicului larg. “Ne propunem să creăm un eveniment reprezentativ pentru industria vinului în Transilvania. Cu siguranță, împreună cu partenerii noștri tradiționali, Patronatul Național al Viei și Vinului, Asociația Degustătorilor Autorizați din România și Organizația Somelierilor din România 2011, alături de profesioniștii de la Grand Hotel Napoca, vom reuși să punem în valoare un festival în care vom atrage producători de vin din România, degustători experți, somelieri, bloggeri și presă de specialitate și, bineînțeles, iubitori de vin de calitate”, a declarat Florin Mindirigiu, Director General ABplus Events.

Repere ale Festivalului PROVINO 2012 :

  • În completarea Expoziției de Vin și Expoziției de Soluții pentru Industria Vinului, Festivalul PROVINO antrenează publicul în diverse domenii ale cunoașterii vinului: degustări și lansări de vin, seri de socializare într-un cadru rafinat, cu amfitrioni profesioniști, muzică bună, expoziție de artă, cursuri de introducere în lumea vinului și show-uri gastronomice live.
  • Ziua “HoReCa” va avea loc în prima zi a Festivalului PROVINO – Vin, Artă, Gastronomie, fiind dedicată întâlnirii dintre vinificatorii și antreprenorii din industria viniviticolă și reprezentanții segmentului HoReCa. La eveniment sunt invitați manageri de restaurante, hoteluri, pensiuni și cafenele.
  • Evenimentele “Art, Wine & Gastronomy” sunt organizate sub forma unor seri VIP exclusiviste iar programul cuprinde show-uri gastronomice live susținute de maeștri bucătari, degustări și lansări de vin, momente artistice live.
  • Evenimentele “Wine & Gastronomy”sunt sesiuni de degustări colective unde participanții descoperă vinul preferat sub îndrumarea somelierilor și degustătorilor autorizați.
  • La “Școala Vinului” traineri autorizați din cadrul Organizației Somelierilor din România 2011 și Asociației Degustătorilor Autorizați din România oferă pasionaților de vin posibilitatea de a urma cursuri practice și teoretice de introducere în lumea vinului. Personalul din HoReCa beneficiază de cursuri personalizate.

Premiere ale Festivalului PROVINO 2012:

  • Ambasadorii PROVINO – vor trece prin orașele mari din Transilvania și Moldova, în principalele locații HoReCa pentru a disemina anunțul cu privire la organizarea Festivalului PROVINO și informații din programul acestuia;
  • Nopțile PROVINO în orașul gazdă – PROVINO se mută în oraș după programul de închidere al expoziției, în cele mai în vogă baruri, cafenele, restaurante.
  • În cadrul secțiunii Art Expo – PROVINO promovează creațiile artiștilor plastici  într-un spațiu expozițional ieșit din tiparele galeriilor clasice, prin alaturarea inedită între vin și operele de artă.
  • Mai multe detalii despre cele două ediții ale Festivalului PROVINO – Vin, Artă, Gastronomie din 2012 sunt disponibile pe site-urile www.cluj.provino.ro și www.iasi.provino.ro. Ne găsiți și pe Facebook, Twitter, Linked In și YouTube.
Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi