Event

Eveniment – International Wine Contest Bucharest 2012

Astăzi a debutat, în centrul expoziţional de la Romexpo, din Bucureşti, cea de a IX-a ediţie a Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti 2012 (IWCB 2012), la iniţiativa Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Viti-Vinicole (O.N.V.P.V.), în parteneriat cu Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (A.D.A.R.), cu sprijinul A.S.E.R. Consulting & Management s.r.l. şi sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (O.I.V.), eveniment ce se va desfăşura în perioada 7  – 10 iunie 2012.

Concursul este organizat în conformitate cu Normele concursurilor internaţionale de vinuri, elaborate de O.I.V., din partea acestui organism fiind delegat observator domnul Yann Juban, director general adjunct al O.I.V.

Echipa de experţi din străinătate este formată din specialişti din domeniu, ce provin din Germania, SUA, Italia, Franţa, Ungaria, Moldova, Bulgaria, Franţa şi Austria, care, alături de experţii degustători din România (Vasile Sava, Arina Antoce, Mihai Aldescu, Lucia Pârvu, Dorin Popa, Bogdan Costăchescu, Delia Stătescu, Rodica Părău, Traian Petrea), sub autoritatea unui Prezidiu format din prof.dr.Dan Boboc – preşedintele A.D.A.R., ing. Gheorghe Crăciunescu – oenolog şi spijiniţi de echipa organizatorică a concursului (formată din Dan Boboc, prof.dr.Viorel Stoian, Cătălin Păduraru, Dan Axente).

În concurs au fost înscrise un număr de 456 de probe, care vor fi degustate şi notate pe parcursul celor trei zile. Vinurile înscrise în concurs provin din Argentina, Australia, Africa de Sud, Bulgaria, Chile, Franţa, Grecia, Moldova, Noua Zeenlandă, Portugalia, Spania, SUA şi România (56 de producători români au înscris probe în Concurs).

Un lucru deloc de neglijat, pe perioada desfăşurării concursului , prin intermediul platformei Live Youstream.ro, vor fi transmise în direct pe internet imagini  din salonul de degustare.

Domeniile Sâmbureşti, Budureasca, Liliac, Cramele Recaş, Jidvei, Domeniile Anastasia şi Cotnari, au asigurat o degustare de vinuri, însoţită de un moment artistic, prezentarea lucrărilor de artă într-o expoziţie tematică, în directă concordanţă cu evenimetul.

Rezultatele concursului vor fi făcute publicităţii în perioada 12 – 15 iunie, festivitatea de premiere urmând să de desfăşoare în data de 16 iunie 2012.

Încet, încet, prin eforturile conjugate ale tuturor celor implicaţi în desfăşurarea Concursului Internaţional de Vinuri desfăşurat în Bucureşti, acesta va deveni cu certitudine un concurs de referinţă mondială în următorii ani, cu precădere pentru vinurile din această parte a lumii, mizându-se astfel pe creşterea pieţei şi mai ales pe maturizarea acesteia.

Tocmai în acest scop, au fost alăturate concursului şi o zona expoziţională, unde vor fi prezente show-uri gastronomice, activităţi interactive ale publicului cu degustători – membri ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România).

Un circuit în care vizitatorii pot vedea printr-un perete transparent juriul concursului „în direct”, este pus la dispoziţie, alături de plasme gigant unde vor fi afişate  punctajele parţiale, degustări în paralel cu juraţii, spectacole, demonstraţii de măiestrie ale somelierilor, expoziţie artistică dedicata temei viei şi vinului, posibilitatea de a cunoaşte vinuri din Concurs şi, bineinţeles, Gala de premiere.

„Tinereţea ne aduce dragostea şi prietenii, înaintarea în vârstă ne lasă prietenii şi vinul bun”, spunea Thomas Moore.

Lăsând puţin deoparte strategiile de marketing (ce stau în spatele tuturor campaniilor de promovare), discuţiile de specialitate pe diverse platforme de socializare şi comentariile binevoitoare (sau nu!) la adresa unor astfel de manifestări, în fapt vinurile ce vor fi remarcate şi premiate la IWCB 2012, vor fi, tot cu voia dumneavoastră, repere orientative pentru publicul avizat sau pentru cel care acum descoperă vinurile de calitate , un sprijin real pentru alegerea unui vin bun. Respect IWCB 2012!

 

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi