Transilvania a fost dintotdeauna un tărâm al legendelor vii. Unele dintre ele se referă la vinurile neprețuite care își au obârșia pe aceste meleaguri. Legendele transmise la gura sobei din moși strămoși, povestesc cum o sevă nemaiîntâlnită străbate ținuturile Transilvaniei, hrănind strugurii care se găsesc în aceste regiuni fără seamăn. Aici cresc dintotdeauna neprețuiții strugurii folosiți la renumitele vinuri Liliac, vinuri unice, care iși fac loc între cele mai bune vinuri din întreaga lume.
În zilele noastre, Liliac reînvie tradiţia seculară pe care Transilvania o are în viticultură. Peisajul secular şi tehnica modernă crează, pe cele 60 de hectare, o simbioză perfectă. Aici sunt create vinuri autohtone, care cuceresc prin rafinament şi complexitate. Indiferent dacă sunt albe, roşii, roze sau irezistibil de dulci, de fiecare dată când deschidem o sticlă de Liliac, experienţe incredibile sunt pe punctul de a fi descoperite.
Productorul Amb Wine Company a anunţat lansarea oficială a brandului său de vinuri Liliac pe piața din România, în data de 22 martie a.c., consfinţind astfel intrarea oficială pe piață a vinurilor Liliac, cu colecția 2011. Din acel moment noile produse Liliac, suprinzătoarele vinuri din zona Lechința, se poziţionează ca brand premium şi vor fi disponibile pe piața din România și din lume.
Un lucru deloc de neglijat este reprezentat de contribuţia renumitului oenolog, Willi Opitz (a obţinut, printre altele, premiul “Late Harvest Winemaker of the Year” -decernat la Londra), ce îşi aduce aportul ca şi coordonator, prin vastele sale cunoştinţe în domeniu. Iar sub îndrumarea specialistului Rudolf Krizan, care a studiat ani de zile diversele aspectele ale producerii vinului, atât lucrările din cadrul podgoriei, cât şi cele din cramă se ridică la cel mai înalt grad de profesionalism. Vorbim aşadar despre un consorţiu al pasionaților de vin, care subliniază standardele ridicate ale vinului Liliac (http://www.liliac.com/ro/ ).