Event

Chinezii au luat acasă 18 medalii la Decanter World Wine Awards 2012

China, în prezent a cincea ţară din lume consumatoare de vin,  renaşte pe scena vinurilor premium, deşi publicul cumpărător de vinuri din această ţară rămâne în mare măsură polarizat. Vinificatorii chinezii continuă să facă progrese semnificative în eforturile de a-şi îmbunătăţi produsele lor şi de a obţine profituri, pe un segment acum în mare măsură este populat de vinuri din lumea nouă. Deşi aceste eforturi, în mare parte au fost urmărite atent la nivel internaţional, un şir de succese obţinute de vinificatorii chinezi indică faptul că în China, începe să se dezvolte piaţa vinurilor premium. Anul trecut, Ningxia Enologie – Domain  Helan Mountain Cabernet Red 2009 a câştigat pentru China, pentru prima oară, Trofeul International la Decanter World Wine Awards.

La ediţia de anul acesta a Decanter World Wine Awards, ce s-a desfăşurat recent la Londra, vinificatorii chinezi au primit 18 distincţii, cinci menţiuni, 10 medalii de bronz, două argint și un aur. Medalia de aur a Chinei a fost câştigată de Chateau Reifeng-Auzias, din provincia Shandong, pentru vinul Cabernet 2010 (vinificator care, de asemenea, a obţinut medalia de argint pentru vinul Syrah 2010). Un nume mai puţin cunoscut,  în comparaţie cu alţi vinificatori chinezi, Reifeng-Auzias este creat printr-un parteneriat între Domaine Auzias din Cabardès, sudul Franţei şi iubitorii de vin chinezi Wu Feng și Mei Ling (soția sa). Potrivit site-ul decanter.com, Reifeng-Auzias, situat pe un sol excelent, format din calcar şi nisip ajutat de un terroir situat pe aceeaşi latitudine cu oraşul spaniol Barcelona, are cultivate 10 hectare de Syrah, 10 de Cabernet Franc şi trei de hectare de Chardonnay.

Fiecare vin chinezesc, inclus în acest an la concursul Decanter World Wine Awards, provine fie din regiunea Mongoliei inferioare, fie din provincia Hebei, provincia Shandong sau provincia Shanxi. Majoritatea vinurilor câştigătoare au fost cupaje de Cabernet, dar pe listă includem, de asemenea, o rezervă Traminer 2010 de la Château Sun God, parte a regiunii Great Wall, din Hebei, un Pinot Reserve Domaine  Helan Mountain, Merlot Reserve şi un Chardonnay Dragon Eye.

În general, premiile au fost distribuite destul de uniform, între vinificatorii independenţi (Grace vineyards) şi cei ai statului chinez (Shanxi Enologie Viticol a luat acasă cinci medalii,  aşa cum a făcut şi cea mai mare companie de vin a Chinei, Great Wall).

Reflectând asupra rezultatelor din acest an publicaţia Decanter, remarcă, prin directorul Sarah Kemp, că succesul a continuat pentru China la  Decanter World Wine Awards 2012: „din nou confirmă că este o ţară cu viziune pentru vin şi nu sunt decât doar începuturile, asta pentru a vedea doar o parte din potenţialul său imens”.

Sursa:www.jingdaily.com

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi