Event

Centenarul Cireşilor Înfloriţi

În anul 1912, capitala Japoniei, Tokyo, a oferit capitalei Statelor Unite ale Americii un număr de 3000 de cireşi japonezi, un soi cu o înflorire deosebit de frumoasă şi abundentă, plantaţi majoritatea de-a lungul râului Potomac, ce străbate oraşul Washington. S-a început astfel o tradiție anuală, “Sărbătoarea florilor de cireşi”, tocmai pentru evocarea acestui cadou de la poporul japonez.

În acest an, în vederea marcării aniversării a 100 de ani de la plantarea acestor pomi, vor exista, pe perioada a 5 săptămâni, numeroase evenimente şi activităţi culturale, tocmai pentru a comemora frumusetea acestor copaci şi mai ales relaţia de amiciţie dintre cele două ţări.

Multe restaurante din Washington D.C. vor oferi publicului şi turiştilor prezenţi băuturi şi produse alimentare speciale.

Şi tot aici acolo vor fi descoperite de către vizitatori câteva invenţii culinare surpriză, produse din cireşe, sau cu arome preponderant de cireşe.

Va fi prezent şi un sake, Akita Seishu Dewatsuru Hihaku Junmai Daiginjo, un sake produs din cireşe, cu un gust pe măsură. Plăcintele cu cireşe vor fi amfitrioanele petrecerilor, asociate cu un vinuri de desert, cum ar fi, spre exemplu, un zinfandel cu arome dominante de cireşe.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi link-ul.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi