Event

Budureasca Organic Merlot 2019

Despre vinurile organice am putea afirma că sunt create după chipul și asemănarea naturii, fiind produse din struguri ecologici din soiul Merlot. Fertilizarea cu gunoi de grajd sau cu tescovină compostată ajută la dezvoltarea viţei de vie şi a strugurilor, compostul utilizat dezvoltând în solul din vie o activitate biologică ridicată, prin stimularea nemijlocită a microorganismelor.

Inclusiv stropirile şi celelalte tratamente care sunt efectuate în vie au în vedere principiile agriculturii ecologice, strugurii sunt culeşi manual, fermentarea are loc cu drojdiile spontane iar sulfiţii adăugaţi sunt în cantităţi infime.

Acestea sunt doar câteva dintre tratamentele din vie, care conferă viilor organice un climat de dezvoltare mai aproape de mediul natural, vinurile fiind obţinute după metode de vinificaţie în concordanţă cu aceste principii.

Merlotul Organic de la Budureasca, obţinut din anul de recoltă 2019, se prezintă cu o culoare roşie-rubinie, cu inflexiuni violacee şi un nas care surprinde prin notele sale fructate ce amintesc de cireşe, vişine, coacăze roşii, ierburi proaspete şi o tuşă discretă de mentă.

Gustativ se regăsesc în registrul său note fructate, completate de taninurile delicate şi un alcool bine integrat (14,5%), iar pe final aromele sale sunt bine definite şi susţinute, regăsind şi condimente.

Avem parte de un vin prietenos, realizat în alt registru, care poate plăcea încă de la prima picătură. Aici îl puteţi comanda direct de pe site-ul producătorului: https://budureasca.ro/organic-merlot/.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi