Event

Bilanţul Goodwine (30 martie – 1 aprilie 2012)

Postat in

Cresterea cu 31% a numarului de vizitatori fata de editia precedenta, cele peste 580 de vinuri oferite spre degustare, din care peste 140 de lansari si in special cele ale Casei de Vinuri Cotnari si ale Jidvei au scris o veritabila pagina de istorie in cartea industriei vinului din Romania, intarind, inca o data, pozitia incontestabila de lider de piata a Targului International de Vinuri GoodWine.

„Suntem incantati de succesul celei de a saptea editii a GoodWine, prognozele noastre fiind din nou depasite de realitatea din cadrul targului, acest lucru intarind pozitia de lider pe segmentul tragurilor de vinuri organizate in Romania,” a decalarat Angelica Iva, Director General GoodWine.

Cei 6.700 de vizitatori din industrie, cunoscatori si iubitori ai vinului au avut oportunitatea sa se intalneasca cu cel mai mare numar de vinuri prezente intr-un asemenea eveniment in Romania, marea majoritate fiind mai mult decat placut surprinsi in special de lansarile surpriza ale noilor game dedicate HoreCa ale Casei de Vinuri Cotnari si ale companiei Jidvei. Aceste lansari, considerate de catre specialistii din industrie ca momente istorice, vor modifica decisiv fata industriei vinului, ridicand standardele de calitate spre niveluri superioare.

„GoodWine a devenit platforma care seteaza valorile actualizate ale pietei romanesti de vinuri. Puterea de comunicare a celor mai puternici vinari se intalneste cu capacitatea de receptare selectiva a unui public din ce in ce mai educat. Daca „viitorul suna bine”, acest fapt se datoreaza si muncii si persuasiunii echipei Good Wine de-a lungul celor sapte editii”, a declarat Catalin Paduraru, reprezentatntul Romaniei la Organizatia Internationala a Viei si Vinului -OIV.

Expozantii, nume de referinta si de excelenta in industria vinicola romaneasca, dar si nou intrati in breasla producatorilor de vin au fost: Cotnari – Partener Oficial, Casa de Vinuri Cotnari – Partener Strategic, Jidvei – Partener Principal, Vinarte, SERVE, Oprisor, Agricola Stirbey, Avincis, Via Sandu, Cramele Rotenberg, Cramele Recas, Senator Wine, Domeniile Vanju Mare, Budureasca, Domeniile Samburesti, Casa de Vinuri Husi, Gramma Wines, Domeniile Ostrov, Liliac (AMB Wine), Viniciola Averesti, Vincon, Metro Romania – selectie de vinuri sub marca proprie si importuri, Cricova, Eduardo Miroglio – Bulgaria, Tenuta Carretta – Italia, Azienda Vitivinicola Malgara – Garling – Republica Moldova, Vylyan – Ungaria, Michel Torino – Argentina, , WBB – World Best Wine  – importator vinuri premium din Africa de Sud, Noua Zeelanda, Australia, Franta, Italia, Germania, Ungaria, Schlumberger – Austria. Mentinerea temperaturii corecte pentru cele mai valoroase vinuri a fost asigurata de racitoarele de vin profesionale importatae de catre ITU Refrigeration si Climadiff.

„A devenit  deja traditie participarea Companiei Cotnari ca Partener Oficial al Targului International GoodWine,” a declarat Catalin Grecu director de marketing al companiei Cotnari.
“Dupa incheierea celei de-a saptea editii, putem concluziona ca a fost una dintre cele mai reusite, de la an la an observandu-se un interes din ce in ce mai mare pentru segmentul de Horeca , o crestere a calitatii vinurilor si a imaginii acestora si nu in ultimul rand -o dezvoltare de noi crame cu suprafete mai mici de vie, urmand modelul frantuzesc.
Nu poate decat sa fie de bun augur tot acest efort al producatorilor autohtoni. De la an la an se observa dezvoltarea acestui domeniu frumos si deosebit de dificil in acelasi timp.
Ne bucura aceste eforturi comune ale asociatiilor de somelieri, ale celor care reprezinta arta culinara si ale producatorilor de vin, in incercarea de educare a consumatorilor.
Si de la editie la editie, intalnim clienti si iubitori ai vinului, tot mai educati, mai cu pretentii, in sensul bun al cuvantului,  si in numar tot mai mare. Asta dovedeste ca eforturile nu sunt in zadar si ca acest targ isi are locul binemeritat. Pentru Compania Cotnari, GoodWine reprezinta, pe langa oportunitatile de a avea feed-back de la clienti  si de a reuni in acelasi loc producatorii, cadrul de a comunica cu toate aceste categorii de oameni minunati, dedicati domeniilor lor si care incearca din rasputeri sa-si aduca aportul la desfasurarea unui eveniment de prestigiu. Tot mai multe delegatii straine trec pragul Targului GoodWine, Compania Cotnari stabilind deja cateva contacte cu China , Slovenia, SUA. In concluzie, credem ca a fost o editie reusita, cu multi vizitatori, cu interes pentru noul produs lansat-Grasa 300, avand deja clienti  chiar daca pretul este 190 lei sticla,”
a concluzionat Catalin Grecu.

Elegant si cochet, starnind numai cuvinte de lauda, asa s-a lansat noul producator de vinuri premium – CASA DE VINURI COTNARI, apartinand podgoriei cu acelasi nume, la GoodWine Bucuresti martie 2012. Doua game de vinuri premium, dedicate exclusiv HORECA si magazinelor specializate au starnit interesul iubitorilor de vin prin prezenta in gama Simpozion a vinurilor GRASA DE COTNARI, TAMAIOASA ROMANEASCA SI FETEASCA ALBA toate vinificate sec si a vinurilor BUSUIOACA DE BOHOTIN demisec, TAMAIOASA ROMANEASCA – demisec si FETEASCA ALBA sec, in gama Domenii Cotnari.
Astfel, prin sprijinul acordat si profesionalismul de care au dat dovada organizatorii,  prin numarul mare si calitatea vizitatorilor, cea de-a saptea editie a Targului GoodWine, s-a constituit in momentul si locul perfect pentru a incepe o noua pagina in istoria Podgoriei Cotnari. Inca odata multumiri si asteptam cu nerabdare reintalnirea cu iubitorii vinului, ce va fi prilejuita de editia din toamna a Targului de Vinuri GoodWine 2012”,
a declarat Catalin Avasalcei, National Sales Manager  la Casa de Vinuri Cotnari.

“La a doua participare in calitate de Partener Principai, Jidvei Romania a lansat colectia  “ANA” –  Chardonnay si Muscat Ottonel  si “MARIA” – Feteasca Alba si Pinot Gris.Obiectivul Jidvei Romania, acela de a transmite catre vizitatori noutatea absoluta a produselor, pozitionarea lor in piata si mai ales calitatea, a fost atins, vizitatorii reusind sa deguste si sa aprecieze noile vinuri. Organizarea evenimentului, comunicarea corecta si din timp, a facut posibila atingerea obiectivelor noastre, vizitatorii fiind in mare parte cunoscatori sau apropiati ai vinurilor. Felicitari GoodWine Romania!”, a declarat Sorin Gheorghe, Sales Manager in cadrul companiei Jidvei.

O participare extrem de activa si atractiva au avut si somelierii, reprezentanti ai Asociatiei Somelierilor din Romania, care prin interventiile de specialitate avute in timpul showurilor gastronomice sau in prezentarile din standurile expozantilor au facilitat simbioza intre vinuri, produsele culinare si vizitatori. Cele 20 de showuri gastronomice, organizate cu sprijinul echipamentelor profesionale de la Conti Grup,  in care produsele au fost asociate cu vinurile de catre somelieri, au atras interesul publicului vizitator.

Pe toata perioada targului, au fost apreciate branzeturile Raraul ale companiei Albalact, branzeturile maturate de la Napolact, mezelurile oferite de Angst si specialitati import Italia (branzeturi si prosciutto) din portofoliul Nordic Impex. Apa minerala si plata a fost oferita de Aqua Carpatica. Iubitorii de cafea s-au putut delecta cu specialitatile italiene de cafea espresso si cappuccino oferite gratis de compania Bristot.

Urmatoarea editie a Targului International de Vinuri GoodWine va avea loc in luna noiembrie 2012.

Furnizorul Oficial al paharelor de degustare Riedel a fost Vinexpert.

Masina Oficiala a Targului Goodwine a fost Jaguar XF.

Parteneri media: GoldFm, Vinul.ro, GoodFood,  Travel Mix, Food&Bar, Piata, Modern Buyer, Horeca Romania, Millesime, Bucataria pentru toti, Gastromedia, Hrb Expert, Magazinul Progresiv, Casino, Domus, Caminul,  AutoExpert, YachtExpert,  Bursa, Business Adviser, Business Point, Media Bloc, Spin Media, evinoteca.ro, 9am.ro, wall-street.ro, garbo.ro, bucatarescu.ro, infoaliment.ro, rol.ro, deluxelifestyle.ro, dietetik.ro, ebucataria.ro, culinario.ro, vipstyle.ro, calendarevenimente.ro, eventurism.ro, promoafaceri.com, costachel.ro, culinar.ro, agriculturaromaneasca.ro, tophospitality.ro

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version