Event

14 juillet: un vin pour le pays des vins – France!

„Căderea Bastiliei, un eveniment major al Revoluției Franceze, s-a produs la Paris într-o zi de marți 14 iulie în anul 1789. Cu toate că fortăreața medievală cunoscută sub numele de Bastilia mai avea doar șapte deținuți, căderea ei în mâinile revoluționarilor parizieni a reprezentat în mod simbolic sfârșitul Vechiului Regim (Ancien régime, în franceză) și începutul Revoluției Franceze. Predarea închisorii, simbol al tiraniei monarhiei franceze, a zguduit atât Franța cât și restul Europei, ecourile sale ajungând până în îndepărtata Rusie. Din 1880, 14 iulie este ziua națională a Franței” (http://ro.wikipedia.org/).

Şi pentru că este ziua Franţei, ţară de care ne leagă  şi ne-a legat de-a lungul existenţei noastre atâtea lucruri, să închinăm un pahar de vin. De care vin?

Cum de care? Franţuzesc, normal!

Aveam prin cramă acest vin roşu, clasic, simplu şi popular de Bordeaux, din categoria AOC, produs din soiul Cabernet Sauvignon, ce ne-am gândit să-l deschidem astăzi, de ziua naţională a  Franţei.

Este un vin ce se prezintă direct, cu un nas discret, sobru, specific soiului, gustul este preponderent de fructe roşii de pădure, cu urme de prune coapte şi ceva vişine.

Destul de astringent, ca să fim eleganţi, compact, cu un final relativ scurt. Este în genul „vin de table”, ce merge servit la masă, alături de mâncăruri din carne roşie şi aperitive cu brânzeturi.

Nu este un vin cu mari pretenţii, de aceea nu încape comparaţie cu alte vinuri din categoria Cru.

Pe final, nu putem decât să ne mulţumin cu el şi să conchidem cu paharul ridicat: Vive la France!Liberté, égalité, fraternité!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi