Evenimente

VINVEST în Haine de Gală

Postat in

Recent a avut loc in Bucuresti o prezentare in avanpremiera a Salonului International de Vinuri VINVEST 2013, editia a X-a, ce-si va deschide portile pentru marele public in data de 19 aprilie a.c., la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara. S-a dorit ca Bucurestiul sa gazduiasca aceasta prezentare “en-primeur” a evenimentelor ce se vor derula in cadrul salonului, care marcheaza deja prin aceasta editie aniversara 10 ani de existenta, ce inseamna si cumuleaza de fapt eforturi pe masura, totul cu un singur scop: educarea publicului si prezentarea vinurilor intr-o maniera profesionista si eleganta. La acest eveniment desfasurat intr-o locatie selecta, Trattoria La Nostalgia, au participat Cornel Dicu (Inspectia de Stat din cadrul Ministerului Agriculturii), Petre Badea, inspector ONVPV si presedinte al Concursului, Rodica Culea (ONIV), Sorin Gheorghe (Jidvei), Emilian Ion (Casa de Vinuri Cotnari), Lucia Parvu directorul Vinvest.

Unul dintre cele mai importante evenimente ale salonului este fara indoiala Gala Vinului Premium, ce se va desfasura in Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri din Timisoara in data de 20 aprilie 2013, incepand cu ora 14.00, in cadrul Salonului International de Vinuri, VINVEST 2013 Timisoara. Gala consta intr-o parada grandioasa a vinurilor romanesti si nu numai, premiate la concursuri nationale si internationale, prezentate de catre oenologi si somelieri bine cunoscuti in lumea vinului.

Evenimentul se va desfasura in premiera la VINVEST (primul eveniment de gen pe piata romaneasca), dupa Concursul National de Vinuri si Bauturi Alcoolice. Este mai mult decat evident faptul ca asocierea unei crame cu un vin reprezentativ da personalitate fiecarui producator in parte, asa ca iubitorii de vin vor avea ocazia sa-si imbogateasca nu numai cunostintele despre crama si vin, ci sa inteleaga in ce consta imaginea complexa a vinului. „Acest concurs reprezintă o atracție pentru toți competitorii. De 8 ani particip la acest concurs, așa că pot să vă spun că se vede clar o creștere calitativă de la an la an. Este un concurs serios, unde an de an jurizarea s-a dovedit obiectivă”, precizeaza Petre Badea, degustător autorizat (ICDVV Valea Călugărească) si totodata presedintele Concursului National de Vinuri si Bauturi Alcoolice.

Pentru inscrierea la Gala este nevoie de achizitionarea unui bilet al carui cost este 250 de lei. In sala se vor afla jurnalisti si profesionisti din domeniul viei si vinului, alaturi de care veti avea ocazia sa interactionati si sa degustati cele mai bune vinuri prezentate de catre cramele prezente.  Un bufet suedez din produse de calitate va fi aranjat cu arta de catre partenerii gastronomici ai Vinvest, spre deliciul si bucuria tuturor participantilor. Fiecare invitat va trai o experienta unica prin activarea simturilor vizuale, olfactive si gustative.

Ce veti regasi aici? Veti intelege ce inseamna o degustare si mai ales faptul ca procesul de degustare ofera fiecaruia dintre noi posibilitatea de a ne perfecta simturile, de a descoperi vinul, de a percepe mirosurile, gusturile, de a patrunde in interiorul vinului in urma explicatiilor unui somelier sau enolog. In prima etapa, e important sa percepem aromele si buchetul vinului, iar gustativ sa incercam sa-l comparam trecandu-l ulterior prin filtrul gustului personal. Degustarea in sine este subiectiva, are amprenta personala a celui care o performeaza. E foarte important ca vinul sa fie arhivat in memorie prin amprenta olfactiva si gustativa. Pe langa toata aceasta bogatie de perceptii si senzatii, iubitorii de vin vor avea marea sansa de a se adresa in mod direct oenologilor, somelierilor si producatorilor de vin de la circa 20 de crame.

Dintre toate evenimentele salonului, recomand in special acest eveniment deoarece intregeste imaginea de sarbatoare pe care intentionam sa o oferim acestui salon, VINVEST 2013 – Editie Aniversara, ocazie cu care sarbatorim cei 10 ani de activitate VINVEST si cei 30 de ani de activitate in domeniul viei si vinului ai mei. Vinul Premium, in conceptia mea, reprezinta rodul muncii in echipa, nivelul cel mai inalt de creatie pe care il atinge o crama dupa ani si ani de eforturi din partea tuturor celor implicati in procesele de productie, marketing si vanzare. Nu e usor sa creezi un brand si, mai ales, sa-l mentii. Aceasta gala am initiat-o cu scopul de a apropia iubitorii vinului de locul de provenienta tocmai prin degustarea Vinului Premium, convinsi fiind ca invitatii isi vor dori sa cunoasca in detaliu locul de origine al vinului degustat. Mai mult decat atat, in prezent cramele au posibilitatea de a primi oaspeti pentru a degusta vinurile asociindu-le cu meniuri traditionale. De asemenea, ofera servicii de cazare si au capacitatea de a organiza conferinte, teambuilding-uri si alte evenimente. Turismul viticol functioneaza in alte tari, ar putea functiona excelent si in Romania, tinand cont de nivelul optim al ofertelor turistice pe care le practica in prezent multe crame romanesti. Ce trebuie retinut si inteles, indiferent unde se desfasoara un eveniment legat de vinuri, fie ca este GoodWine sau Vinvest, aceste manifestari vin in sprijinul si intampinarea degustatorului si consumatorului final”, precizeaza doamna Lucia Parvu, directorul salonului.

Vinurile care vor fi prezentate la Gala fac parte din tezaurul cramelor deja inscrise la salon, Jidvei si Casa de Vinuri Cotnari, in calitate de principali parteneri, alaturi de vinurile ce speram sa surprinda placut publicul prezent, de la celelalte crame participante: Petro Vaselo, Domeniile Anastasia, Statiunea Blaj, Domeniile Samburesti, SCDVV Pietroasa, Domeniile Dealu Mare Urlati, Crama Oprisor, Wine Princess, Crama Borha – Bodegas Y Vinedos del Jalon, La Rioja Alta S.A., Enate – Domeniile Sara, Budureasca, Marvin Wine Shop, Villa Iustina, Liliac Winery, Heinrig Distribution, Agrofarm Holding Fetesti. Totodata, promovarea enoturismului va fi un punct forte al Salonului VINVEST, proiecte precum Drumul Vinului Satmarean, Brumul Vinului Valcean fiind prezentate publicului ca alternative placute de a vizita crame, oameni, istoria locurilor.

Asadar nu evitati in perioada 19 – 21 aprilie a.c. Timisoara, pentru a va bucura si savura, atat la Gala Vinului Premium cat si la celelalte evenimente ale Editiei Aniversare VINVEST 2013, arta si civilizatia vinului si, de ce nu, sa va selectionati ce vinuri se vor regasi pe masa alaturi de bucatele traditionale cu ocazia Sarbatorilor Pascale, la inceputul lunii mai. Va garantam numai vinuri bune!

1 Comentariu

Cele mai citite

Exit mobile version