Evenimente

VINVEST Editia a X-a

Salonul International al Vinurilor VINVEST, editia a X-a (editie aniversara), ce tocmai si-a inchis ieri portile, a reprezentat un eveniment ce a coagulat in jurul sau crame, producatori, public interesat de vinuri. Cateva premiere, ce nu trebuie omise, au fost participarea Cramei Liliac – The Wine of Transylvania, a Cramei Intervitt (ce si-a lansat in premiera vinurile / gamele Nobilitas si Crama Voievodului), Domeniile Anastasia si Domeniile Dealu Mare Urlati (ce a prezentat si vinurile din import Bulgarini/Italia si Viu Manent/Chile, disponibile online la magazinul propriu marvin wine-shop.ro).

In cadrul Concursului National de Vinuri si Bauturi Alcoolice VINVEST 2013, au fost inscrise 120 de probe, dintre care majoritatea au fost vinuri tinere. Concursul, aflat deja la cea de-a VIII-a editie, s-a desfasurat in avanpremiera VINVEST (17-18 aprilie 2013), tocmai pentru a prezenta in cadrul salonului, intr-un moment festiv, premiile si premiantii acestei editii. Premiile obtinute de catre cramele ce si-au inscris probe in concurs le gasiti accesant pagina VINVEST.

Gala Vinului Premium s-a desfasurat in Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri din Timisoara, in data de 20 aprilie 2013, eveniment asociat Salonului International de Vinuri, VINVEST 2013. vinvest 3Gala a constat intr-o prezentare a vinurilor romanesti si internationale premiate la concursuri nationale si internationale. Printre invitati s-au aflat numerosi oenologi si somelieri bine cunoscuti in lumea vinului. Evenimentul s-a desfasurat in premiera la VINVEST, dupa Concursul National de Vinuri si Bauturi Alcoolice. Aceasta idee de asociere a unei crame cu un vin reprezentativ a scos in evidenta personalitatea fiecarui producator in parte, participantii la gala avand astfel ocazia sa-si imbogateasca nu numai cunostintele despre crama si despre vin, ci sa inteleaga in ce consta imaginea complexa a vinului.

Vinurile prezentate la Gala au fost reprezentative pentru fiecare crama participanta, alaturi de cei doi parteneri principali, Jidvei si Casa de Vinuri Cotnari, nume precum – Petro Vaselo, Domeniile Anastasia, Statiunea Blaj, Domeniile Samburesti, SCDVV Pietroasa, Domeniile Dealu Mare Urlati, Crama Oprisor, Wine Princess, Crama Borha – Bodegas Y Vinedos del Jalon, La Rioja Alta S.A., Enate – Domeniile Sara, Budureasca, Marvin Wine Shop, Villa Iustina, Liliac Winery completand deosebit o seara si un eveniment dedicat vinurilor premium. La Gala Vinului Premium, o prezenta importanta si onoranta a fost cea a doamnei Maria Grapini, Ministrul delegat pentru Intrerprinderi Mici si Mijlocii, Turism şi Mediu de Afaceri, o sustinatoare si promotoare a vinurilor romanesti de calitate.

Aproape 500 de vinuri au fost prezentate la aceasta editie a Salonul Internaţional de Vinuri VINVEST. Au participat 18 producători de vin, cinci distribuitori şi 19 firme din domeniul serviciilor conexe industriei vinului. vinvest 2Ii amintim pe acestia: Domeniile Anastasia, Crama Oprisor, WineRo, Petrovaselo, Jidvei, Budureasca, Casa de Vinuri Cotnari, TM INOX, Domeniile Samburesti, Agrofarm Holding, Liliac, Domeniile Sara, Domeniile Boieru, Wine Princess, Domeniile Dealu Mare Urlati, SCDVV Pietroasa, SCDV Blaj, Basilescu, importatori si distribuitori de vin precum Crama Borha, Marvin Wine Shop, Moez GmbH, La Republica Del Gusto, Heinrig Distribution. Jidvei a venit la acest salon cu două soiuri noi de vin din gama NEC Plus Ultra – Roze şi Chardonnay, vinuri tinere din 2012, iar Casa de Vinuri Cotnari a prezentat doua vinuri lansate recent – Grasa de Cotnari vinificata in sec si Busuioaca de Bohotin vinificata in sec. Jidvei si Casa de Vinuri Cotnari au fost partenerii principali ai Salonului International al Vinurilor VINVEST, editia a X-a. O editie reusita, plina de evenimente, vizite la crame (au fost organizate vizite la Crama Wine Princess / Minis si la Cramele Recas) si public ce a inteles ce inseamna un vin bun, acesta fiind si scopul organizatorilor. “Unul dintre scopurile noastre, atunci cand am decis sa lansam acest salon, a fost educarea romanilor. Ei trebuie sa stie cum se bea un vin, ce inseamna un vin bun”, ne-a precizat Lucia Pârvu, oenolog, organizatorul Salonului International al Vinurilor VINVEST editia a X-a.

Ceeea ce s-a vazut concret si evident la VINVEST confirma inca o data faptul ca se reuseste sa se realizeze o imagine frumoasa vinului romanesc, sa se scoata in relief trendul ascendent al acestuia. Vinul romanesc a inregistrat cresteri calitative, asa cum remarca si presedintele A.D.A.R., domnul Dan Boboc: Vinvest 1astazi nu trebuie sa uitam ca suntem intr-o evolutie de exceptie a vinului romanesc, si nu sunt vorbe mari, este o realitate, o realitate pe care noi o percepem de fiecare data cand participam la concursuri. Va spun aceste lucruri din calitatea unuia care are o anumita expertiza in analiza senzoriala a vinului. Sunt convins ca cei care au trecut pragul Salonului international de vinuri VINVEST, editia a X-a, au observat acest salt calitativ”. Educarea consumatorului este una dintre grijile permanente ale celor ce organizeaza astfel de evenimente, ce responsabilizeaza si obliga, iar Salonul de vinuri VINVEST 2013 a reprezentat o oportunitate excelenta de promovare a nobilei arte a vinului.

3 Comentarii

3 Comments

  1. Pingback: VINVEST in media: Oenolog.ro | Salonul International de Vinuri

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi