Evenimente

VINVEST 2014 – Anul Porților Deschise

(P) VINVEST, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Asociația Degustătorilor Autorizațidin România vă invită să participați la cea de-a 11-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST în perioada 11-13 aprilie 2014, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. Cea de-a IX-a ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice se va desfășura în perioada 9-10 aprilie 2014. În cadrul Ceremoniei de Decernare a Medaliilor care va avea loc sâmbătă, 12 aprilie 2014, ora 12.00, vor fi nominalizați și evidentiați cei mai buni oenologi.

Concursul se desfășoară sub patronajul Asociației Degustătorilor Autorizați din România (A.D.A.R.), al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole (O.N.I.V.) și al VINVEST, conform normelor specifice concursurilor de gen. Obiectivele concursului vizează promovarea vinurilor, a băuturilor alcoolice de calitate, antrenarea partenerilor din piaţa vinului şi a băuturilor alcoolice într-o competiţie benefică în folosul consumatorului, precum și educarea publicului privind caracteristicile şi tipicitatea vinurilor româneşti, obţinerea unei imagini reale a pieţei vinului şi o percepţie clară a etichetei româneşti, educarea publicului în privinţa consumului şi achiziţionării unui vin medaliat.2014 Vinvest 00

În dorința de a deschide noi punți de comunicare între consumatorii vinului românesc și internațional și având convingerea că această nobilă licoare reprezintă cel mai bun liant între suflete, VINVEST își propune ca, anul acesta, pe parcursul întregii perioade a Salonului, să organizeze o serie de evenimente, reunite sub genericul „Zilele Vinului, Gastronomiei și Culturii Internaționale”. Prin urmare, în data de 11 aprilie 2014 se va desfășura Ziua Vinului, Gastronomiei și Culturii Serbiei sub emblema Consulatului General al Serbiei la Timișoara, iar în data de 12 aprilie 2014, sub egida Consulatului Onorific al Spaniei la Timișoara reprezentat de consulul onorific Jose Miguel Vińals Arińo, va avea loc Ziua Vinului, Gastronomiei și Culturii Spaniole.

Lansările de noi mărci de vinuri, show-urile gastronomice susținute de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din România, precum și demonstrațiile de asociere a vinului cu mâncarea prezentate de Organizația Somelierilor din România vor constitui punctele de atracție ale evenimentului.

Sectorul vitivinicol, utilajele de vinificație și serviciile conexe vinului vor avea o mai mare vizibilitate prin prezența în salon a reprezentanților Asociației Presei Agricole din România (APAR) recunoscută de Rețeaua Europeană a Jurnaliștilor Agrarieni în noiembrie 2013, la Bruxelles. ENAJ – European Network of Agricultural Journalists reuneşte asociaţiile naţionale ale jurnaliştilor agrarieni europeni şi comunicatorii din 17 state membre ale Uniunii Europene. Turismul vitivinicol va fi promovat prin intermediul Televiziunii Naționale de Turism Travel Mix si, implicit, prin emisiunea Savurează România realizata în parteneriat cu agenția de turism Accent Travel, Nelstill, Rabitt Media și Editura Litera.

2014 Vinvest 11Am avut un an viticol 2013 binecuvântat de Dumnezeu cu licoare bahică ce a umplut pivnițele! A fi prezent la VINVEST 2014 în calitate de expozant înseamnă a exista pe piața din vestul țării, a împărtăși celor din alte domenii de activitate arta de a produce și de a degusta vinul, a fi în slujba lui. Organizarea Zilelor Vinului, Gastronomiei şi Culturii Internaţionale va atrage un număr semnificativ de vizitatori, o creştere a vânzărilor, promovarea evenimentului realizându-se şi prin intermediul consulatelor partenere. (Lucia Pîrvu, expert degustător, organizator VINVEST).

Partenerii principali ai evenimentului sunt: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Autoritatea Națională pentru Turism, Consiliul Judetean Timis, Primaria Municipiului Timișoara, Consulatul Spaniei la Timișoara, Ambasada Spaniei in Romania, Consulatul General al Serbiei la Timisoara, Radio România Antena Satelor, Casa Lux, Ioana, Millesime, Ferma, APAR, Travel Mix TV. Vă așteptăm să ne bucurăm împreună cu o săptămână înainte de Sărbătorile Pascale! www.vinvest.ro / www.facebook.com/salonul.vinvest

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: VINVEST in media: oenolog.ro | Vinvest 2014

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi