Evenimente

VINTEST Salonul Național al Vinurilor României

La Trattoria La Nostagia a avut loc o conferință de presă unde au fost prezentate principalele repere care vor constitui elementele definitorii ale Salonului National de Vinuri al Romaniei, VINTEST 2013 București, ce se va desfășura în perioada 6 – 9 iunie a.c., la Sala Palatului, eveniment care se derulează în paralel cu cel de-al 45-lea Congres al Organizației Internaționale a Viei și Vinului.

O ocazie deosebită pentru cei 300 de participanți din străinătate, veniți la congres, să cunoască mai îndeaproape vinurile românești, soiurile autohtone, tradițiile viniviticole de la noi din țară. Au participat din partea VINTEST doamna Lucia Pârvu, directorul salonului de vinuri, Cornel Dicu, reprezentantul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prof. univ. dr. Ioan Nămoloșanu și Cătălin Băluță, reprezentantul Agenției de Somelieri Winetaste. vin01

Ediția din acest an a VINTEST  a presupus un efort considerabil pentru organizatori, ce se desfășoară la nici două luni de la un alt eveniment de profil, fratele mai mare de la Timișoara: Salonul Internațional de Vinuri VINVEST ediția a X-a (ce s-a desfășurat în peioada 19 – 21 aprilie a.c. la Timișoara).

În iunie, la București, și-au anunțat participarea 17 producători de vinuri, precum și câțiva distribuitori și firme cu servicii conexe din industria vinului. Deschiderea oficială va avea loc joi, 6 iunie, ara 15.00. Proiectul VINTEST 2013 a fost creionat de către organizatori în 2010, fiind sprijinit de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Autoritatea Națională pentru Turism.

A 3-a ediție VINTEST va fi dedicată vinurilor autohtone și turismului vitivinicol. Vizitatorii vor putea localiza pe harta ce o vor primi la intrare fiecare cramă participantă și vor avea ocazia să cunoască vinurile și oferta turistică a acestora.vin 02 De asemenea vor fi organizate tombole din oră în oră cu premii constând în sticle de vin, iar marele premiu este o excursie pentru două persoane pe Drumul Viilor oferită de Wine Bar 1000 de Chipuri.

Pe lângă prezentările de vinuri vor fi numeroase conferințe de presă, cea mai interesantă fiind cea susținută de către Ada Nămoloșanu ce va încerca să realizeze un arc peste timp și o paralelă între Congresul OIV care a avut loc la București cu 45 de ani în urmă și cel ce se desfășoară în aceste zile tot la București. Mihai Gălățanu va susține o conferință pe tema vinului și va lansa cu această ocazie revista Vinuri de top.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cristian. E.

    iunie 9, 2013 la 11:43 AM

    Am fost ieri si a fost foarte slab reprezentat salonul de vinuri, cam jumatate din ce a fost in toamna ca si numar de producatori. Mi s-a spus ca au fost anuntati tarziu cu doar o zi inainte si nu7 au mai avut timp sa vina, iar de la altii am inteles ca s-au creat alte asociatii de profil si nu au mai venit. Pacat!! oricum din ce am degustat a fost ok, dar nimic nou lansat ca si vinuri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi