Evenimente

Valentine’s Day Roses from Domeniile Ostrov

Faptul că uneori Doamnele și Domnișoarele pot deveni capricioase, mai ales când vine vorba despre florile preferate, pentru noi, cei care le admirăm pe urmașele zeiței Venus, trebuie în mod obligatoriu și fără de tăgadă să știm care sunt acestea fără a greși, mai ales de Valentine’s Day (sau Ziua Îndrăgostiților), o sărbătoare ce concurează cu Dragobetele tradițional dar care reprezintă încă un motiv de a ne arăta și manifesta sentimentele și prețuirea față de persoana iubită.

Lângă un trandafir, o orhidee, un ghiocel sau un aranjament floral, pentru o seară reușită în doi, la lumina lumânărilor, vinul rose poate fi liantul unei seri memorabile. Și asta pentru că rozul reprezintă culoarea dragostei şi totodată cea mai romantică și afectivă culoare, fiind totodată şi culoarea sexualităţii. Este dealtfel şi simbolul unei iubiri în tăcere. El are rolul de a calma şi de a îmbuna sentimentele.

Tocmai de aceea, lângă flori și cadoul pentru persoana iubită, vinul rose poate reprezenta o opțiune mai mult decât potrivită. Am ales să povestim despre două vinuri rose, din portofoliul Domeniilor Ostrov, vinuri pe care le-am degustat în toate fazele de evoluție, încă din tancurile de inox și până la îmbutelierea lor în sticle.

Primul vin este un rose sec obținut din varietatea de struguri Merlot (cultivați pe dealurile ce coboară lin spre Dunăre în zona Ostrov, județul Constanța), cu o culoare intensă asemănătoare unei mantii de somon, limpede și cristalin, cu reflexe roșii pe alocuri, destinat segmentului premium HoReCa.Domeniile Ostrov

Produs în ediție limitată de numai 5400 de sticle, se dezvăluie elegant, printr-un echilibru armonios între aciditate și persistență aromatică. Nasul său aduce aminte de fructe roșii, vișinele fiind dominante, completate în plan secundar de tonuri mai estompate de fructe confiate.

Gustativ avem fructele roșii (în mare măsură), apoi căpșune, alături de note vegetale discrete, cimbru, note delicate de pământ și ceva tanini verzi. Se simte o astringență plăcută, asemănătoare grappefruitului, cu o tentă catifelată în finalul ușor acidulat și persistent, inclusiv în post-gustul său mediu, mătăsos. A fost medaliat la IWCB 2012 cu medalie de argint.

Domeniile Ostrov Rose 2011 este un vin pe care vi-l recomandăm lângă aperitive și preparate din carne de porc. Chiar dăcă suntem din punct de vedere calendaristic la mijlocul iernii, și statistic s-a dovedit că vinurile rose sunt mult mai apreciate și consumate în sezonul cald, acestea se dovedesc a fi versatile, agreabile și pot fi un companion perfect de Valentine’s Day!

Celălalt rose al producătorului Domeniile Ostrov, tot sec, produs din varietatea roşie de struguri Cabernet Sauvignon, este un vin versatil, lejer, ce merge asociat de la preparate tradiţionale până la cele mai sofisticate şi pretenţioase preparate gastronomice. Iar aici vorbim despre Domeniile Ostrov Rose sec 2011, ce se prezintă elegant, cu o culoare rose, asemănătoare rodiei bine coapte, intensă şi luminoasă.

Nazal se prezintă discret, subtil, cu arome de vişine şi tonuri vegetale. Un vin catifelat, delicat, gustul său este direct, tonurile de fructe roşii predomină, completate pe alocuri de note de caise. Final plăcut, astringent pe alocuri și postgust ce aminteşte de nuanţe discrete de caramel, cu un alcool de 12,5%. Așadar, surprinde-ți într-un mod plăcut iubitul sau iubita, cu un pahar de vin rose de Valentine’s Day! „Love is în the air!”

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi