Evenimente

Reserve Your Bussines Club

Postat in

Despre Cluburile de vinuri, am precizat faptul că reprezintă o extinsie culturală modernă a artei şi civilizaţiei vinului, fiind concepute pentru a furniza membrilor săi concepte gastronomice şi asocieri culinare rafinate. Există cluburi ale pasionaților de vin orientate pe o mare varietate tematică: cluburi de vin roşu, cluburi de vin alb, cluburi de vinuri internaţionale, cluburi de Champagne şi lista poate continua.

Recent, în Mogoșoaia, a luat ființă un Club elitist de bussines ce se adresează oamenilor de afaceri și reprezentanților acestui mediu, ce-și propune ca în fiecare lună, să se întâlnească într-un cadru select, la o cină deosebită, lângă preparate gastronomice rafinate, vinuri bune, discuții despre afaceri, potențial de extindere a business-ului și cunoașterea de noi parteneri.

Vineri seară, alături de vinurile Domeniilor Ostrov și a preparatelor culinare pregătite cu mare atenție și pasiune de Claudia Romana Rista – Fata care gătește cu flori, a avut loc prima întâlnire a acestui club de bussines, la care au participat top manageri ai companiilor românești și multinaționalelor, creatori de bussines și alți reprezentanți ai mediului de afaceri.

Pentru început, la aperitivul format din mămăligă cosmopolită cu trufă albă românească, sare de trufă, roșii uscate, măsline negre turcești, corn flakes american, arome de Provence cu levănțică, brânză Făgăraș cu Negrilică, s-au acompaniat două vinuri de la Domeniile Ostrov – Rose 2012 și Muscatul Ottonel Reserve 2011.

Domeniile Ostrov Rose 2012 provine din Cabernet Sauvignon, fiind un rose sec, catifelat, expresiv, cu arome de fructe roșii, zmeura fiind dominantă, gustativ potrivindu-se cu preparatele ce au compus aperitivul.

Muscatul Ottonel Reserve 2011, un vin alb sec, cu arome complexe, bine particularizat, fin, rafinat şi delicat, dezvoltă note de fructe exotice și citrice, dominat fiind de prospeţimea sa, completată de o aciditate cel suţine elegant. “Magnet for the ladies, challenge for everyone”! Așa s-ar caracteriza în câteva cuvinte acest Muscat Ottonel 2011.

Următorul preparat culinar, gătit în vin roșu (Merlot Domeniile Ostrov), intitulat sugestiv Saumon en Papillote (baby morcov, orez cu mirodenii berbere, boia dulce, usturoi, ghimbir, coriandru, chimion, busuioc, cardamon, piper negru, scorțișoară, ienibahar și chili) s-a asociat perfect cu un vin alb sec, Domeniile Ostrov Chardonnay Reserve 2010.

Vinul se prezintă cu o culoare galben pai intens, limpede, nas ce amintește de fructe exotice, mango, ananas, citrice, gust echilibrat, baricul se simte plăcut, notele de vanilie delicate îl îmbracă frumos.

Pe final se simte fruct de grapefruit și un post-gust mediu.
La felul principal, pulpa de rață „răsfățată cu vin”, piper roșu, fulgi de ardei iute turcesc, ienibahar, cu felii de portocală și dulceață din coji de portocală, piure de dovleac cu ghimbir, mirodenii cu flori, s-a împăcat excelent cu un vin roșu sec – Domeniile Ostrov Merlot Reserve 2010. Aromele sale de fructe negre, coacăze, condimente, susținute de note de vanilie discrete, aciditate echilibrată, se continuă până în final unde regăsim nuanțe de migdale și tanini evoluați.

La desert, Claudia a prezentat tarta „Fata care gătește cu flori”, un preparat ceva mai îndrăzneț, compus din cremă de brânză, icre de știucă, vanilie și apă de trandafiri, cu rodie, fulgi de migdale, carambola, mirodenii cu petale de flori, gălbenele, albăstrele, trandafiri și vată de zahăr. Iar la un asemenea preparat ce i-a răsfățat pe cei prezenți, vinul de desert a fost un Muscat Ottonel demidulce 2009 (Domeniile Ostrov), cu o culoare de chihlimbar, arome intense și buchet ce aduce în prim plan note oxidative interesante de caramel, fructe confiate, miere și un rest de zahăr ce-l susține elegant.

Pe parcursul serii, momentele de discuții, interacțiune și de cunoaștere ale celor prezenți la această ediție de debut au fost completate de acompaniamentul muzical al pianistului Lucian Velciu, care a încântat atmosfera cu interpretarea unor piese de Ludwig van Beethoven.

Pledăm și dorim să evidenţiem necesitățile reale ale dezvoltării ideilor de bussines, în cadrul unor astfel de întâlniri informale, construind astfel punţi de legătură între participanți, investind în valoare şi gândire economică.

De aceea, nu vom irosi nicio ocazie de a cunoaște și de a interacționa cu oameni noi și interesanți, pentru a pune împreună timpul, imaginația şi energiile pozitive și a demonstra că schimbarea, dezvoltarea și progresul se află în mâinile noastre! Reserve Your Bussines! Imagini de la eveniment găsiți aici.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version