Evenimente

Reserve Your Business in January

Clubul elitist Reserve your business, ce se adresează oamenilor de afaceri și reprezentanților acestui mediu, își propune ca în fiecare lună să reunească într-un cadru select, la o cină deosebită, cu preparate gastronomice rafinate, vinuri bune, unde se leagă discuții despre afaceri, potențial de extindere a business-ului și cunoașterea de noi parteneri.

Povestea meniului la cea de-a doua ediție pleacă din Franța, inspirată de culturile și lanurile colorate în felurite nuanțe de albastru și mov și de la o delicatesă: prepelița. „Fata care gătește cu flori” – Claudia Romana Rista, a pregătit pentru cei prezenți un meniu rafinat, care să se asocieze cu vinurile Domeniilor Ostrov.

Aperitivul a constat din ștrudel – Ratatouille cu Edamer, caise și prune uscate; Mousse de pateu de casă cu arome de vin (de Ostrov), Arome de Provence și dulceață de coji de lubeniță; Duet de ouă de prepeliță (cu boia afumată și semințe de mac); Vinete cu brânză de capră învelite în șuncă afumată și coapte în sos de vin.Domeniile Ostrov 01

Domeniile Ostrov Rose Reserve 2012, sec, obținut din Cabernet Sauvignon, ne-a transpus olfactiv în aroma fructelor roșii, a zmeurei, completate în plan secundar de tonuri mai estompate de fructe confiate.

Gustativ se simt bine fructele roșii (în mare măsură), căpșune, note vegetale discrete, cu o astringență plăcută și grappefruit pe final, definind pe scurt un vin vioi, proaspăt, care s-a completat perfect cu preparatul de debut.

A urmat o salată de fructe de mare sălbatice, pescuite din Atlantic și Pacific, în care s-au întâlnit scoicile vietnameze și japoneze, calamari, carne de crab, caracatiță, creveți, scoici de Berbigao, carne de midii și inimi de salată verde dreasă cu lămaie, dressing de ulei de măsline (premiat Goute D’or 2013) și oțet de vin alb. Domeniile Ostrov Chardonnay Reserve 2012, un vin alb sec, cu o culoare galben pai intens, arome de fructe exotice, mango, ananas, citrice, gust echilibrat și baric ce se simte plăcut (notele delicate de vanilie îmbrăcându-l elegant).

Domeniile Ostrov 02Felul principal, și atracția serii, a fost reprezentat de prepelițele flambate, „îmbătate” cu vin roșu de Ostrov, învelite în bacon și foi de viță, sos de cireșe roșii Naturelo, cuș-cuș aromat cu mirodenii berbere și petale de flori.

Două vinuri s-au întrecut în a curta prepelița, primul – un Domeniile Ostrov Merlot Cetatea Durostorum 2011, sec, baricat doar câteva luni, cu arome de cireșe, coacăze negre și taninuri discrete. Al doilea vin, tot un Merlot Cetatea Durostorum dar din anul 2010, sec, baricat, mai ferm, dar mătăsos, catifelat, ușor astingent, s-a împăcat de minune cu preparatul din vânat.

Desertul a fost o Tartă dulce – Fata care gătește cu flori, compus din cremă cu dulceață de trandafiri, levănțică, rodie și physalis, „pene” de vată de zahăr și petale de flori. Am putea semnala și degustarea unor vinuri en primeur ale Domeniilor Ostrov, vinuri atent lucrate, interesante, expresive, ce au fost asociate cu preparate culinare prezentate, și care vor fi lansate în această primăvară.Domeniile Ostrov 03

Pledăm și dorim să evidenţiem necesitățile reale ale dezvoltării ideilor de bussines, în cadrul unor astfel de întâlniri informale, construind astfel punţi de legătură între participanți, investind în valoare şi gândire economică.

Pe parcursul serii, momentele de discuții, interacțiune și de cunoaștere ale celor prezenți la această a doua ediție au fost completate de acompaniamentul muzical al pianistului Lucian Velciu, care a încântat atmosfera cu interpretarea unor arii celebre.

De aceea, nu vom irosi nicio ocazie de a cunoaște și de a interacționa cu oameni noi și interesanți, pentru a pune împreună timpul, imaginația şi energiile pozitive și a demonstra că schimbarea, dezvoltarea și progresul se află în mâinile noastre! Reserve Your Bussines în February! Imagini de la eveniment găsiți aici.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi