Evenimente

La „Strugurit”, de Ziua Recoltei

Toamna se culeg roadele, iar anul acesta, cum vremea de până acum a fost cel mai bun aliat al celor ce trudesc la munca câmpului, a venit cu recolte mănoase. Tocmai de aceea ne-am deplasat să vedem concret cum se desfășoară culesul strugurilor. Așadar, am mers la „strugurit„! Am avut astfel prilejul să ne aflăm pentru al doilea an consecutiv la Domeniile Sâmburești, cramă ce și-a sărbătorit ieri Ziua Recoltei.

Lume multă, copii și mai mulți, prieteni vechi sau mai noi, au venit cu toții să se bucure de o duminică frumoasă de toamnă și să participe la culesul viilor. Pe cel mai înalt punct al dealului, de unde o panoramă superbă ți se prezintă în fața ochilor, cu râul Olt la poale, viile de pe dealul situat pe malul celălalt și munții din depărtare, s-a dat adunarea celor mai harnici și pasionați culegători.

Cu mic cu mare, fiecare după puteri și după pricepere, am început culesul strugurilor, ce au fost rapid încărcați în remorcile micuțelor tractorașe DSCN3818care așteptau fremătând cu motoarele pornite, pregătite să le ducă grabnic spre cramă.

Și asta pentru că în momentul când s-a terminat strânsul recoltei, toți cei invitați să ia parte la culesul viei au coborât spre cramă unde au savurat un pahar de must proaspăt, produs chiar din strugurii culeși cu puțin timp în urmă.

S-a vizitat și crama, domnii Jean Valvis – directorul Valvis Holding,  Cornel Popa – directorul executiv și Manuel Nica  – oenologul Domeniilor Sâmburești fiind gazdele și ghizii celor ce s-au încumetat să le fie prezentat fluxul tehnologic al cramei, de la desciorchinare, zdrobire, macerare, fermentare, limpezire, filtrare, baricare, îmbuteleliere.

Vinul bun se naşte în vie“, mai spune o vorbă veche plină de adevăr. Și a trebuit să verificăm acceastă vorbă, degustând din vinul produs aici, alături de preparate culinare tradiționale, în cadrul unei veritabile serbări câmpenești la care au luat parte toți cei prezenți. DSCN3881

Se pot spune multe despre faptul că acolo unde ești invitat și primit cu sufletul deschis, reușești să te simți cel mai bine. Lucru verificat! Și anul trecut și anul acesta, la strânsul recoltei strugurilor de la Domeniile Sâmburești.

Nu trebuie decât să vă doriți și să încercați o astfel de experiență, vă asigurăm că nu veți regreta momentele de destindere și voie bună ce sunt la ordinea zilei. La recolta din acest an ne așteptăm la vinuri cel puțin la fel de bune precum cele ce au creat deja faimă locului. Mai multe imagini de la „strugurit” veți găsi accesând cu un click link-ul de aici.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi