Evenimente

La Mulți Ani România!

1 Decembrie este Ziua Naţională a României, adoptată prin lege în anul 1990, după înlăturarea regimului comunist. Din punct de vedere istoric, la 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 de delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de români veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţie prin care s-a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) şi Ţara Ungurească (Crişana, Sătmar şi Maramureş) cu România.

Ziua de 1 Decembrie 1918  încununează lupta românilor transilvăneni pentru Unitate Naţională şi marchează momentul creării României Mari, situându-se in continuarea precedentelor acţiuni unioniste ale fraţilor din Basarabia (27 martie 1918) şi Bucovina (15 / 28 noiembrie 1918). Poporul român a stiut atunci sa valorifice admirabil conjunctura internaţională favorabilă creată în urma primului război mondial şi a destrămării imperiilor Ţarist şi Austro-Ungar.” (sursa: ziuanationala.ro și wikipedia.org)

Și pentru că este zi de sărbătoare, pe mesele românilor, în afară de tradiționala deja fasole cu ciolan, n-ar trebui să lipsească un pahar de vin. Ne-am gândit la un vin roșu, cu nume cât se poate de sugestiv, Rouge de Roumanie, produs de Domeniile Sâmburești, un vin roșu sec, produs prin cupajarea soiurilor Cabernet Sauvignon și Merlot.DSCN1132
Un vin cu un caracter puternic, ferm, dârz, la fel ca al poporul român, care a stat neclintit de veacuri pe aceste meleaguri.

Aromele vinului emană note de fructe roșii de pădure, nuanțe de prune coapte, ușor iz de mentă, taninuri fine. Un gust round, bine structurat, post-gust mediu, plăcut, ce poate fi un companion de nădejde la un eveniment atât de important pentru noi românii: Ziua națională – 1 decembrie. La mulți ani România!
(credit foto imagine tricolor: http://casanoastra-romania-dacia.blogspot.ro)

3 Comentarii

3 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi