Evenimente

International Wine Contest Bucharest 2014

În perioada 22 – 25 mai 2014, în București, la Biblioteca Națională a României, se va desfășura Concursul Internațional de Vinuri București (International Wine Contest Bucharest 2014), ediția cu numărul 11. Membrii juriului, format din degustători cu experiență, vor avea misiunea să evalueze probele înscrise în concurs și să decidă care sunt cele mai reprezentative vinuri ce merită a fi medaliate. Totul a fost pregătit și aranjat în cele mai mici detalii iar Bucureștiul se va transforma într-o veritabilă capitală Vinului European pentru câteva zile.

Să încercăm să cuantificăm importanța și tot ceea ce presupune un concurs de vinuri de asemenea anvergură. O vizibilitate internațională a concursului și o popularizare a țării noastre care își afirmă rolul de producător viticol important. Locația excelent aleasă, ce va asigura un impact deosebit atât media cât și prin asocierea cu un simbol al renașterii culturale, respectiv Biblioteca Națională a României, cu spații generoase, ce vor permite o bună etalare a tot ceea înseamnă evenimentele conexe concursului de vinuri, de la conferința de presă la transparența jurizării (pe ecranele din holul bibliotecii fiind transmise în direct și permanent imagini din zona de deșfășurare a concursului și a jurizării vinurilor înscrise în concurs).iwcb 2014

Importanța organizării unui concurs internațional de vinuri de asemenea anvergura în România  trebuie subliniată și remarcată. Pornind de la vinurile albe seci, spumante, șampanii, vinuri roșii, vinuri fortifiate și distilate, de la vinuri tinere până la vinuri de colecție (provenind atât din tară cât și de la numeroși producători străini), ce vor fi analizate de juriul internațional specializat, totul reprezintă o experiență inedită și totodată un element de forță a creșterii notorietății, implicit a vânzărilor, a vinurilor de calitate certificată.  Pe data de 30 mai vor fi afișate on-line rezultatele finale, iar pe 03 iunie 2014 va avea loc festivitatea de premiere IWCB 2014. Pentru mai multe detalii acesați www.iwcb.ro.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi