Evenimente

Editia de toamna a Targului International de Vinuri GoodWine

Mai sunt cateva zile pana la deschiderea editiei de toamna a Targului International de Vinuri Goodwine, care va incepe pe 20 noiembrie. Locatia va ramane Pavilionul C1 din cadrul Romexpo.

Printre expozanti se numara:
Casa de Vinuri Cotnari (Partener Oficial), Jidvei (Partener Principal), Vincon Vrancea (Partener), Crama Oprisor, Avincis, Agricola Stirbey, Vitis Metamorfosis, Liliac, Crama Girboiu, Domeniile Tohani, Wine Princess, Budureasca, Domeniile Samburesti, Senator Wine, Crama Cepari, Alcovin Macin, Crama Ceptura, Purcari, Casa de Vinuri Husi, Crama Hermeziu,Goodwine_001 Domeniul Vladoi, Cricova Romania, Domeniile Ostrov, Domeniile Blaga, Pivnitele Theodoros, Crama Ratesti, Carastalec, ONVV Moldova (cu peste 10 producatori). Ambasada Chile, Barza Alba (Republica Moldova), Giuliano Tartufi (Italia), Nomibo, Calarasi Divin.

Noutati si surprize pregatesc si Casa de Vinuri Cotnari, Partenerul Oficial al evenimentului, dar si Jidvei, Partenerul Principal Goodwine, si Vincon Vrancea, Partenerul Goodwine. ONVV Moldova va aduce in standul de tara peste zece producatori din Republica Moldova. Stand de tara va avea si Ambasada Chile.10170914_690562257666774_9201833424788765086_n

Partea de accesorii este reprezentata de Sodinal, Tc Rom Glass, Vimini Prod, Azoc Star Bag In Box, Valdo Invest, Decorium, Triago, Biosystems, Romprix, Cardoil Avantaj. Cafeaua va fi oferita de compania Bristot.

Programul de vizitare: vineri, 20 noiembrie, intre orele 12.00 – 19.00, sambata, 21 noiembrie, intre orele 10.00 – 19.00, duminica, 22 noiembrie, intre orele 10.00 – 17.00. Pretul unui bilet de intrare este de 20 lei si include si paharul de degustare.

In premiera la Goodwine sunt prezente Crama Cepari, Carastelec, Crama Hermeziu (Domeniile Lungu) si Pivinitele Theodoros.

Crama Carastelec este prima investiție din România gândită să producă preponderent spumante și vinuri efervescente. Crama – construită în 2011/2012 – este o construcţie semiînfundată, pentru a asigura temperatura de 14-15 grade Celsius şi foloseşte tehnologie de climatizare modernă, cu pompe geotermale.

Aria utilă desfăşurată a cramei este de 1433 mp. Echiparea cramei cu utilaje Goodwine 2015_02ultramoderne a fost efectuată în anul 2013, cu rezervoare de fermentare din oţel cu sistem de răcire, linie automată de îmbuteliere vin efervescent şi vin liniştit.

Pentru vinurile maturate se folosesc butoaie de stejar unguresc de 225 litri, tip barrique, respective de 500 litri. Investitorii sunt din domeniul vinului, iar în Ungaria deţin plantaţii şi crame de mărimea a 50 hectare în vestul ţării, respectiv de 9 hectare în renumita zona Tokaj.

Crama Cepari este o emblemă creată de pasiunea pentru vin a enologului Ilarie Prioteasa. Ucenicia ca stagiar în vechile crame ale Drăgăşanului a fost continuată la nivel profesional în crama proprie, concepută după standardele moderne mereu în schimbare ale domeniului. Investiţiile în plantaţii, tehnologie, oameni şi promovare încearcă să rescrie o continuitate a istoriei vinului pentru zona de originea soiului Crâmpoşie.

Crama Hermeziu din judetul Iasi, se dezvolta astazi in cadrul grupului de firme Domeniile Lungu, sustinuta si dezvoltata prin investitii in tehnologie si modernizare.

Goodwine 2015_01Doua masterclass-uri vor fi sustinute de Oficiul National al Viei si Vinului din Republica Moldova. Un al treilea masterclass este organizat in colaborare cu vin2.ro, sustinut de Galina Niforou, absolventa a Universitatii de Tehnologie Alimentara din Plovdiv si a unui MBA – Wine Markering& Management din Bordeaux.

Galina Nifourou este cel mai cunoscut specialist in dezvoltarea de strategii de afaceri in industria vinului din Bulgaria si de aproape 20 de ani acorda consultanta producatorilor de vin bulgari, ajuta la crearea unor marci si branduri de vin, fiind si Presedinta Asociatiei Bulgare de Export a Vinului (BWEA).

Pe parcursul unei ore si jumatate, participantii pot degusta 10 vinuri bulgaresti, intr-un cadru profesionist. Locuri disponibile: 28. Data: 21 noiembrie, ora 15.00, Centrul de Presa Romexpo.

103 Comentarii

103 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi