Evenimente

Ceremonie de acreditare OEVE

“Abia dupa ce ai invins invidia si incepi sa te implici pentru altii, devii cu adevarat un om nobil” – reprezinta deviza si totodata conceptul de baza al cavalerilor vinului – Ordo Equestris Vini Europae / OEVE. Ce poate fi mai nobil, mai elegant, mai altruist si mai inaltator decat sa poti sa vrei si sa te implici pentru altii. Toate acestea ii calauzesc pe cei care fac parte din Ordinul European al Cavalerilor Vinului.

Acestia sunt obiectivi fata de confesiuni, politica, economie si interesele de casta, cavalerii vinului actionand: pentru cultura vinului si pentru omagierea si prezentarea vinului nobil; pentru stiinta si cercetarea legate de vin; pentru ceea ce este adevarat, bun si frumos cat si pentru petreceri cultivate; pentru schimbarea in mai bine a chestiunilor legate de trai si de vin; pentru valorile crestine, deoarece centrul sacral al Ordinului Cavalerilor Vinului este inradacinat in simbolul credintei noastre; pentru adevarata nobilime a spiritului, asadar, functiile cavaleresti sunt distinse prin voluntariat si functii onorifice; in acest sens, ele sunt de folos obstesc si nu sunt indreptate spreoeve profit; pentru opere sociale, caritabile si initiative culturale si stiintifice; pentru implinirea unei inalte revendicari istorice, sociale si culturale, deoarece Ordinul European al Cavalerilor Vinului isi are radacinile in traditia ordinelor cavaleresti ale Evului Mediu, in special in cea a Ordinului Sf.Gheorghe din 1273, respectiv 1308 si 1468; pentru cultivarea valorilor cu caracter de ideal, a tinutelor spirituale nobile si a pretioasei prietenii cavaleresti; pentru demnitatea omului si pentru comunitatea europeana de valori; pentru identitatea europeana si pentru apartenenta europeana naturala; pentru pace, deoarece bogatia vinului demonstreaza rodnicia pacii.

Persoanele din randul cavalerilor,de statut egal, legate printr-un juramant – hospes, consilier, judecator si cavaler – slujesc prin marturisirea lor de aderenta la cavalerie, prin atributii concrete si activitati in domeniul privat si profesional, la realizarea telurilor nobile ale ordinului.Senatul cavaleresc reprezinta comitetul de conducere a intregii caste a cavalerilor si isi are sediul la locul de infiintare al ordinului, in orasul liber Eisenstadt, Austria. In regiuni activeaza consulate,respectiv legate cavaleresti (provincii cavaleresti regionale).

oeve 2Confreria “Cavalerii Vinului” (Ordo Equestris Vini Europae / OEVE) a organizat o noua ceremonie la Bucuresti, in cadrul evenimentului fiind primiti in cadrul confreriei noi membri, Legatul Bucuresti devenind astfel unul dintre cele mai puternice.

Ceremonia acestei intalniri a prietenilor vinului din Romania si din Europa s-a desfasurat in Palatul Cesianu-Racovita, vineri, 4 octombrie, incepand cu ora 17.00. In prealabil, Cavalerii Vinului au defilat pe un traseu in Capitala, incepand cu ora 16.30, din fata Ateneului Roman pana in fata Palatului Cesianu-Racovita. Cina festiva privata a Cavalerilor Vinului, Legatul Bucuresti, s-a desfasurat la Restaurantul Osho Primaverii.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi