Evenimente

Cel mai important Concurs Internațional de Vinuri din România

Concursul Internaţional de Vinuri Bucuresti (IWCB), ce se va desfăşura în perioada 23 -26 mai 2013, este organizat la iniţiativa Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Viti-Vinicole (ONVPV), de către Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), în parteneriat cu ASER Wineconsulting, sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV), fiind cea de a X-a ediţie recunoscută în ultimii ani de acest for interguvernamental (care grupeaza 45 de ţări producătoare şi consumatoare de vin din lume).

Cătălin Păduraru – C.E.O. IWCB, cel care a reluat în anul 2011 tradiţia organizării acestui concurs internaţional de vinuri, ne preciza cu ceva vreme în urma: “mai devreme faţă de ce se crede azi, importanţa unei medalii şi a însemnului dobândit în România, va fi cu mult mai mare în comparaţie cu cele dobândite în alte competiţii. Sigur, notorietatea C.M.B. (Concours Mondial du Bruxelles) de pildă, aduce avantaje, dar realist vorbind, sunt atâtea premii oferite de entităţi (multe onorabile), de care românii nu au auzit, iar faptul căIWCB 01 IWCB este organizat conform legii şi are ONVPV-ul ca şi garant oficial reprezintă un lucru foarte serios, de care trebuie ţinut cont.”

IWCB poate fi principalul instrument de calibrare şi comunicare pentru piaţa vinului din această parte a globului, cu influenţe benefice majore pentru toţi producătorii de pe oricare continent. Evenimentele asociate, canalele media, expunerea directă către entuziaşti şi iubitori ai vinului, trofeele, diplomele şi însemnele care vor însoţi în piaţă sticlele cu vinurile premiate, constituie elemente de forţă în creşterea notorietăţii, implicit a vânzărilor, a vinurilor de calitate certificată. Regulamentul OIV, respectat cu sfinţenie, asigură competenţele, rigoarea şi obiectivismul în aprecierea şi desemnarea vinurilor câştigătoare.

Faptul Biblioteca Națională a României, simbol al renaşterii culturale, îşi va asocia statura impunătoare cu lumea buna a vinului, în centrul Bucureştiului, prin spaţiile sale dedicate activităţilor culturale conexe, va pune în vizorul presei internationale Concursul Internaţional de Vinuri Bucuresti. Expoziţia de pictură în vin (laviu) şi expoziţiile de fotografie, vor fi două dintre ingredientele de noutate ale IWCB. Jurații și vizitatorii vor fi însoțiți într-un tur al Edificiului, avâns astfel ocazia să ia contact cu zonele de arhivare, sălile de lectură și cu cele mai performante sisteme pentru selectarea Bibliografiei.

IWCB 02Prin numeroasele parteneriate încheiate de către IWCB, ecourile şi rezultatele acestui concurs internaţional de vinuri vor fi auzite pe întreg mapamondul. Numai dacă ne gândim la Global Wine & Spirits şi Cru Magazine, două publicaţii de notorietate în lumea vinului, ce vor avea relatări periodice despre desfăşurarea IWCB 2013. Importanţa premiilor ce vor fi obţinute la Concursul Internaţional de Vinuri de la Bucureşti este confirmată de înscrierea probelor din ţări consacrate deja ca ,,puteri vitivinicole” – Italia, Franţa, Spania, Portugalia, Africa de Sud, Argentina, Chile, România, Noua Zeelandă, Australia (amintind doar câteva), cât şi de prezenţa vinurilor înscrise din zone care îşi construiesc treptat un statut respectabil prin muncă, vinuri bune şi o comunicare  coerentă.

 

20 Comentarii

20 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi