Evenimente

Aur pentru Vinurile Budureasca

(P) Cele 8 medalii de aur şi 4 medalii de argint obţinute la cele mai recente 2 concursuri internaţionale de profil se adaugă portofoliului de peste 100 de medalii obţinute pentru clasarea pe primele 3 locuri la competiţii de talie mondială deţinute deja de Budureasca. Am reconfirmat calitatea vinurilor de Budureasca, recunoscută la nivel internaţional pentru toate gamele cu care am participat la aceste competiţii respectiv Budureasca, Budureasca Premium si Origini.

Astfel, Mundus Vini Germania a acordat 3 medalii de aur – pentru Cabernet Sauvignon 2011 din gama Origini, pe care l-a clasat ca fiind „cel mai bun vin roşu româneasc în anul 2013″, pentru Shiraz 2011 din gama Origini şi Merlot 2011 din gama Budureasca. Argint am obţinut pentru Fume 2012 si Feteasca Neagră 2011 din gama Budureasca Premium si pentru Cabernet Sauvignon 2011 din gama Budureasca.

De asemnenea, recent încheiatul concurs Berliner Wine Trophy – Germania a recompensat calitatea vinurilor de Budureasca cu 5 medalii de aur – pentru Cabernet Sauvignon 2011 şi Merlot 2011din gama Budureasca, Fume 2012 şi Fetească Neagră 2011 din Gama Budureasca Premium precum şi pentru Shiraz 2011 din gama Origini.  Argint am obţinut pentru Cabernet Sauvignon 2011 din gama Origini. Alte concursuri de renume la care am obţinut medalii de aur şi argint în 2013 sunt ProWein- Germania, Mondial du Merlot- Elveţia, International Wine & Spirit Competition – Anglia şi Mondial de Bruxelles – Belgia pentru vinuri din toate cele trei game menţionate mai sus.

Crama Budureasca este situată în inima podgoriei Dealu Mare, în imediata apropiere a rezervaţiei arheologice cu acelaşi nume. Un microclimat similar celui al regiunii Bordeax şi caracteristicile unice ale solului, conferă vinurilor produse aici calităţi remarcabile.Comunicat Medalii Budureasca_mai micCalitatea vinurilor de Budureasca îşi are originea în vie, este expresia efortului colectiv depus de întreaga echipă pe tot parcursul procesului de creaţie, începând din faza de cultivare a strugurilor şi până la învechirea vinului în sticlă şi este confirmată atât de portofoliul de medalii câştigate cât şi de creşterea constantă a solicitării vinurilor de Budureasca pe plan intern şi extern”, a declarat Olga Miloiu, Director Executiv Budureasca.

Budureasca s-a axat încă de la începuturile sale pe producerea vinului de calitate şi, chiar daca istoria cramei nu este una foarte îndelungată, prin atenţia deosebită acordată fiecărui detaliu, am reuşit ca în câţiva ani să câştigăm un loc important pe piaţa vinului din România – se precizează într-un comunicat al companiei.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi