Despre Noi

Timp de secole, vinul, atât cel roşu cât şi cel alb, a fost o parte integrantă a civilizaţiei umane, în prezent vinul fiind redescoperit de români şi aşezat, încet, încet la locul său binemeritat, ca un companion de nădejde pentru gastronomie şi gourmet, devenind, cu acordul dumneavoastră, o necesitate alimentară, socială, economică şi culturală.

Rafinamentul în continuă creştere, dorinţa de a experimenta noi sortimente atent selecţionate şi construite de oenologi, cu pasiune şi dragoste pentru calitatea produselor vini-viticole, de la cules până la baricare şi îmbuteliere, nu ne îndreaptă cu gândul decât la faptul că, în sfârşit, vinul, în România, s-a înscris pe drumul cel bun, oferind o poartă de acces spre o lume minunată, ce aşteaptă să fie cucerită.

Ce înseamnă „un vin bun“ ? Ne întrebăm adesea, dar ca şi o carte bună, vinul bun îţi deschide o lume dincolo de tine, este o comoară care trebuie căutată şi descoperită, mai ales acum, când avem la dispoziţie atât de multe posibilităţi de a alege şi înţelege, apelând fie la sfaturile competente ale unui somelier, fie la prezentările din cramă, direct la producător, fie la comercianţii specializaţi şi revistele de specialitate, incluzând internetul, cu veritabile comunităţi on-line, bloguri şi forumuri despre vinuri.

Totul depinde de noi, să descoperim savoarea sa unică, chiar şi-ntro singură picătură, vinul fiind una dintre primele creaţii ale umanităţii, cultura viţei de vie interferându-se cu istoria omenirii de mai bine de 7000 de ani.

 

Bachus

 

 

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi