Degustari

Vinurile Monei

Un nou magazin de vinuri și-a făcut apariția în peisajul bucureștean, mai exact în sectorul 3, pe Calea Dudești, la nr. 119, chiar în imediata apropiere a primului mall construit pe malurile Dâmboviței – București Mall. Aici regăsim o selecție de vinuri de la majoritatea producătorilor autohtoni, dar și vinuri străine, distilate și o „recuzită” absolut necesară pentru servirea vinului în condiții optime – pahare, decantoare, dispozitive vacuvin, etc.

Pe Mona o cunosc majoritatea celor care au trecut pragul târgurilor de vinuri și a evenimentelor de profil din țară. O regăseam la standul Alira unde, de fiecare dată, te întâmpina cu un zâmbet și cu dorința de a prezenta vinurile și noutățile cramei. Acum se pare că a venit vremea să fructifice într-un alt mod experiența dobândită, ea fiind amfitrioana celor care trec pragul propriului wine boutique, cu un nume mai mult decât sugestiv: Vinurile Monei.

Nu trebuie să mai enunț faptul că, în general, mentalitatea consumatorului de vin din România este legată de alte criterii de evaluare, în general cantitative și nu calitative. Treptat, această balanță începe să se încline, dar mai este mult de lucru. Vinurile Monei
Doar prin educație, promovare, evenimente, cât mai multe magazine de vinuri, se poate realiza ceva în acest sens, prin interacțiunea cu vinurile de calitate care, într-un final, pot convinge consumatorul că a trecut vremea când se consuma vin mult și de calitate îndoielnică. Și-n felul acesta să-l atragă spre un vin veritabil.

Din păcate mai este mult timp până vom ajunge, spre exemplu, la nivelul Italiei, unde cultura gastronomică și obiceiurile alimentare arată clar faptul că nu există masă fără un pahar de vin, un lucru cât se poate de benefic pentru întregul lanț: producător-distribuitor-magazine de profil-restaurante-consumator.

Rolul unor astfel de magazine de vinuri, pe lângă vânzarea în sine a produselor, este și acela de a îndruma consumatorul spre consumul de calitate. Nu rămâne decât să-i urăm succes Monei și…îndrăzniți să-i treceți pragul magazinului pentru a primi un sfat și a cumpăra un vin bun!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi