Degustari

ISPITA by Liviu Grigorică

“Ispita, sub toate formele ei, este tendinţa spiritului omenesc de a substitui propria sa voinţă Voinţei lui Dumnezeu. Căderea în ispită a lui Adam a rupt alianţa iniţială între cugetul omenesc şi Duhul lui Dumnezeu, astfel încât încălcarea Voinţei lui Dumnezeu a devenit o tendinţă generală a neamului omenesc, prin care cel viclean pune stăpânire pe om şi îl duce acolo unde vrea el: dacă renunţi la voinţa ta proprie, ai biruit deja Vrăjmaşul şi vei obţine drept răsplată pacea sufletului. Dar dacă săvârşeşti propria ta voinţă, tu vei fi cel învins de Vrăjmaş, şi mâhnirea îţi va împovăra sufletul (Sf. Siluan – „Scrieri” – sursa:apostolia.eu)”.

Ceea ce exercită o mare forță de atracție, de seducție, îndemn (uneori spre rău sau lucruri necurate), ademenire, tentație, s-ar putea numi că te ispitește. Acum depinde de fiecare dintre noi cum vedem ispita, cu bune, cu rele, cât și cum poți rezista tentației de a fi ispitit. Și dacă tot am pomenit de ispită, aseară, Crama Oprișor a lansat o gamă de vinuri premium, cu nume sugestiv – ISPITA, vinuri de autor, produse sub bagheta oenologului Liviu Grigorică, fiind promovate printr-un concept ezoteric, meșteșugit de artistul Ciprian Paleologu.

DSCN5225ISPITA reprezintă o colecție, în fapt un veritabil Codex ezoteric de artă și vin, în care vom regăsi șase vinuri distincte. Fiecare literă din denumirea ISPITA este un element magic în sine, definind un aspect al creției, aflat la cumpăna dintre partea luminoasă și tenebroasă a acesteia. Vinul lansat aseară reprezintă prima literă, respectiv – I, ce ilustrează și simbolizează Iluminarea.

Fiecare vin din colecția ISPITA are personalitate proprie, fiind imaginat și creat după fiecare literă, simbolizând noțiunea pe care aceasta o reprezintă. Despre cum și când vom avea parte de următoarele vinuri din colecție vă pot destăinui că vor apărea cu o ritmicitate aparte, iar pentru pasionați și colecționari, după ce și ultima literă va fi dezvăluită, va fi lansată o serie limitată de cutii – obiect de artă și vin, formate din toate cele 6 sticle (litere/noțiuni).

Tot atunci, după prezentarea ultimei ispite, vom cunoaște exact din ce soiuri de struguri provin vinurile. Monocepage / cupaj, numai dacă vei fi ispitit să le deguști și să le cunoști pe toate, la final vei afla misterul. Pentru că misterul ispitește! Și primul vin ne-a ispitit suficient de mult astfel încât să ne dorim să le cunoaștem și pe următoarele. Câteva imagini de la eveniment veți găsi aici.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi