Degustari

Divin “Dragoş Voievod” – 40 ani

Societatea Barza Albă, fondată în anul 1944, este unul dintre marii producători de distilate din Republica Moldova. La recentul festival al vinului de la Chișinău am întâlnit și remarcat acest distilat din vin (realizat în stilul Armagnac). Gama Divin cuprinde numeroase produse distilate (atât din vin cât și din fructe) cu vîrste de maturare de la 1an până la 50 ani.

Revenind la „Dragoş Voievod”, distilat din vin învechit în butoaie de stejar, cu o vârstă de 40 de ani, la primul contact descoperim culoarea sa chihlimbar închis, intens, ce se reflectă elegant din pahar.

Aromele sale fermecătoare și încântătoare alternează plăcut, simțindu-se pe cerul gurii cel mai bine atunci când este savurat cu înghițituri mici. Dragos VoievodRegăsim note de flori de salcâm, miere, flori de tei, fructe coapte, prune, pere, piersici și citrice.

Finalul său îl completează cu aromele gingașe ale florilor de primăvară, notele ușor picante ale ierburilor de vară, până la aromele tomnatice ale pădurii de stejar în prag de toamnă și sfârșind cu un armonie impunătoare a gustului și a unei plăceri de durata, susținute de notele de patiserie (unt, brioșă, mere copate, vanilie, scorțișoară, nucșoară).

Cu un nivel al alcoolului de 44% vol., Divin “Dragoş Voievod” – 40 ani, pe măsură ce se încălzește în pahar, dezvoltă note pronunțate de condimente, ghimbir, rășină, prune uscate, coajă de portocală. Vi-l recomandăm alături de un trabuc cubanez Partagas No. 3.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi