Degustari
Degustare alături de Cavalerii Vinului
Restaurantul Alioli din Bucuresti a fost gazda ultimei reuniuni a membrilor din Bucureşti ai Ordo Equestris Vini Europae (O.E.V.E.) . Într-o atmosferă relaxantă, tipic spaniolă (în ton cu specificul localului), au fost trecute în revistă şi degustate vinuri produse în Spania, importate în România de către Cramele Hallewood.
Primul vin spaniol a fost un Torres Gran Vina Sol Chardonnay 2011 (85% Chardonnay şi 15% Parellada), care datorită prezenţei Chardonnay-ului este intens aromat şi corpolent, cu o abundenţă de note florale peste un fundal fructat (piersici foarte coapte) şi unde se simte şi un strop de fenicul. Pe cerul gurii vinul are un gust de lungă durată, prezentându-se mătăsos, elegant. Un dram de vanilie pe final este un indiciu al învechirii vinului, pentru o scurtă perioadă de timp, în baricuri din stejar franţuzesc.
Al treilea spaniol, Gran Sangre Toro 2008, un Tempranillo clasic ce emană o aroma exuberantă regăsită în mod tradiţional într-un vin roşu intens, cu note de fructe bine coapte, cu un fundal senzual de condimente fine, într-un echilibru bun cu notele parfumate care amintesc de mure, susţinut de un nivel al alcoolului de 14%. Un vin cu adevărat seducător, cu arome ferme, ce le simţi încă mult timp, cu o textură deosebită, unde accentele fructate par mai autententice şi intense. A fost ţinut 15 luni în baricuri noi din stejar, apoi în sticlă.Taninini săi domină papilele gustative dar nu-ţi consumă într-totul limba.
Dacă amintim faptul că atmosfera a fost întregită de numeroasele specialităţi specifice bucătăriei spaniole şi mai ales că totul s-a asemănat perfect cu o fiesta veritabilă, întreţinută şi de o demonstraţie de Flamenco autentic, prin măiestria lui Pilar Diaz Romero -voce şi dans şi Tiberiu Gogoanţă – chitară (reprezentaţie pe care n-ar trebui să o rataţi, fiind programată în fiecare seară de duminică, începând de la ora 19.00, la restaurantul Alioli din Bucureşti), puteţi avea tabloul complet a ceea ce înseamnă arta culinară şi cultura vinului, într-un format care se doreşte a deveni o tradiţie pentru Cavalerii Vinului.