Degustari

Cafea cu Arome de Vin

De multe ori ne-am întrebat cum trebuie să fie o cafea bună? Proaspăt prăjită, proaspăt măcinată, cu arome persistente, surprinzătoare, cafeaua adevărată i-am zice, o găsim în cofee shop-urile specializate. Așa cum este și Origo Caffe din București. L-am cunoscut pe artizanul din spatele cafelelor, Mihai Panfil pe numele său, acesta fiind și cel care m-a provocat la o degustare de cafea.

Fie că vorbim de o cafea provenită din Kenya, iar aici am întâlnit o varietate interesantă ce surprinde plăcut prin aromele sale acide cu gust de vin, alături de notele de fructe roșii de pădure și cacao (nu vă sună cunoscut?), Etiopia, Costa Rica, Brazilia, Columbia, Salvador, Yemen, Guatemala, Panama, Papua Noua Guinee sau mai știu din ce loc de pe mapamond, cafeaua adevărată înmagazinează aromele locului de unde provine, la fel ca și vinul bun. origo 2Terroir-ul, dacă-mi este îngăduită folosirea termenului, influențează fantastic aromele și gustul cafelei. Și nu e de glumă!

La un Coffe Shop ai posibilitatea să cunoști și să vezi mai îndeaproape o cafea și tot ceea ce înseamnă o cafenea, cum se prăjeste săptămânal cafeaua verde și mai ales să descoperi o sesiune de degustare a cafelelor, ce urmează să intre în meniu săptămânii. Și vorbim despre Origo Coffe Shop, un loc unde iei contact cu o aromă veritabilă de cafea și poți respira aer curat. Pentru că nu se fumează.

Poate părea ceva nelalocul lui să lipsească fumul de țigară dintr-o cafenea (pe terasa de afară este permis) dar aici cei ce încearcă și testează cafelele vor să descopere aromele, armonia acestora, specificitatea și tipicitatea lor. Zilnic în locație poți alege din minim 5 soiuri de cafea de origini și 2 blend-uri, într-un un loc primitor și intim, cochet și elegant. Seara, după 20.30 lucrurile se schimbă puțin, fiind servite niște concept cocktail-uri ispititoare.origo 1

Dacă vrei și ai ocazia, încearcă o experiență senzorială interesantă ce poate să-ți schimbe părerea despre ce înseamnă o cafenea și o cafea adevărată! Noi am încercat și ne-am convins, dacă mai era nevoie, la Origo Coffee Shop. Am descoperit în sfârșit acea cafea cu parfum de cafea, pe care, din păcate, n-o veți găsi în veci prin pungile de cafea din marketuri și magazine, ci doar la un coffe shop. Așa cum frumos spunea Charles Maurice de Talleyrand-Perigord despre cafea, aici o veți găsi “pură ca un înger și dulce ca dragostea”. Sună tentant, dar chiar așa este!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi