Concurs

Concurs Domeniile Sâmburești

Domeniile Sâmburești și Oenolog.ro vă invită să participați la un concurs ce are ca premii 2 cutii (6 sticle fiecare) cu vinurile noi din gama Domeniile Sâmburești – Fetească Neagră 2013 și Pinot Noir 2013, potrivite pentru a vă bucura împreună cu cei dragi dumneavoastră, cu ocazia sărbătorilor de iarnă care se apropie.

Pentru a câștiga unul dintre cele două premii trebuie să dați share pe Facebook acestui articol și să răspundeți la întrebarea „Câte vinuri roșii există acum în gama Domeniile Sâmburești?”. Mai multe detalii despre vinuri găsiți pe site-ul producătorului: www.samburesti.com.

Răspunsul dumneavoastră îl veți posta în rubrica comment, din finalul acestui articol, împreună cu datele dumneavoastră de contact: numele, prenumele și obligatoriu link-ul paginii proprii de Facebook.

Concursul se adresează persoanelor cu vârsta de 18 ani împliniţi şi se desfăşoară în perioada 13 – 17.12.2014. Cei doi câștigători se vor desemna prin tragere la sorţi cu ajutorul aplicaţiei random.org și vor fi anunțați în data de 18.12.2014.

Lansate recent, în luna octombrie 2014, cele două noi soiuri, Pinot Noir și Fetească Neagră, completează familia vinurilor roșii cu personalitate recunoscută de la Sâmburești și vin în întâmpinarea celor mai sofisticate gusturi și ocazii.

Pinot Noir-ul este surprinzător prin versatilitate, dar elegant prin naturalețea sa presarată cu cireșe pietroase și coacăze roșii. Un vin excelent echilibrat între tușele de fructe și cele de lemn dulce, la final se sparge cu o boabă de coriandru.PinotNoirFeteasca-Neagra Îmbinând aeralul specific acestei zone perfecte pentru producerea vinului roșu cu specificitatea soiului, rezultă un vin original și special, ușor de recunoscut printre cunoscători. Plăcut, curgător, fără să fie subțire,prezintă o tipicitate aparte, suav și perfect integrată în complexitatea sa,dovadă stând chiar în culoarea sa diafană și îmbietoare.

Deși producțiade struguri roșii reprezintă doar un sfert din producția româneacă, Feteasca Neagră este cunoscut ca fiindcel mai reprezentativ soi autohton, soi care dă naștere unor vinuri deosebite. Ciorchinele are o formă conică, iar strugurii sunt deși, rotunzi, cu înveliș gros și închis la culoare. Feteasca Neagră este un soi românesc tradițional îmbogățit din seva terroir-ului specific Sâmbureștiului care își pune amprenta în mod inedit pe acest soi. Acest vin se distinge prin corpolență, arome complexe și o intensitate cromatică greu de egalat.

Gustul animat de tanini, fără a fi agresiv, de prune uscate și coacăze negre este întregit de culoarea sa intensă cu reflexe violacee și anunță un vin cu personalitate, cu un deosebit potențial de învechire care se va rotunji și căruia i se vor accentua notele de fruct copt” (sursa: comunicat de presă Domeniile Sâmburești).

145 Comentarii

145 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi