Concurs

Concurs de Dragobete

Postat in

Domeniile Sâmburești și Oenolog.ro îţi oferă şansa să câştigi pentru tine, sau pentru cineva drag, șase sticle de vin (3 sticle Roze de Sâmburești 2013 și 3 sticle Fetească Neagră 2013) cu ocazia sărbătorii de Dragobete.

Avem două premii pentru doi dintre participanţii la concursul nostru, constând în câte șase sticle de vin pentru fiecare. Nu trebuie decât să ne răspundeți la întrebarea: care sunt ingredientele unei seri romantice? Dați share pe Facebook acestui concurs, postați răspunsul dvs. la rubrica comment (din finalul acestui articol) și nu uitați să menționați datele dumneavoastră: numele, prenumele și neapărat link-ul paginii proprii de Facebook!

Concursul se adresează persoanelor cu vârsta de 18 ani împliniţi şi se desfăşoară în perioada 1424.02.2015. Câștigătorii se vor desemna prin tragere la sorţi cu ajutorul aplicaţiei random.org și vor fi anunțați în data de 25.02.2015.Sărbătorește românește de Dragobete, alături de persoana iubită, cu vinuri de la Domeniile Sâmburești, nelipsite din povestea voastră de iubire!

Mai multe detalii despre vinurile Domeniilor Sâmburești găsiți pe pagina de Facebook a producătorului.

Și asta pentru că de Ziua lui Dragobete, „zeul tinereții, al veseliei și al iubirii în mitologia românească, coincide din punct de vedere al calendaristicii ortodoxe cu sărbătoarea Aflării Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Sărbătoarea are însă origini străvechi. Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci și transformat ulterior într-un protector al tinerilor și patron al iubirii.

Urmând firul anumitor legende populare, se pare că Dragobete (numit și “Cap de primăvară”, “Năvalnicul” sau “Logodnicul Păsărilor”) nu era nimeni altul decât fiul babei Dochi, un flăcău extrem de chipeș și iubăreț, care seducea femeile care îi ieșeau în cale. Dragobete a rămas însă până în ziua de astăzi ca simbolul suprem al dragostei autohtone” – (sursa: www.historia.ro).

„Există și în occident ziua îndragostiților, Valentine’s Day, iar asocierea dintre dragoste şi Sfântul Valentin a fost considerată de un mare număr ca istorici ca o legendă care viza descurajarea sărbătoririi Lupercaliilor de către tinerii îndrăgostiţi romani, considerată o sărbătoare păgână. Sfăntul Valentin a fost îndelung celebrat nu ca sărbătoare a îndrăgostiţilor, ci a celor singuri.

În această zi, tinerele necăsătorile se ascundeau în împrejurimile satelor lor, cu speranţa de a-şi găsi perechea. Cuplurile care se formau trebuiau să se căsătorească în acelaşi an.

Abia în epoca medievală, spre secolul al XVI-lea, ziua Sfântul Valentin capătă o conotaţie amoroasă în Franţa şi în Anglia. În această zi îndrăgostiţii schimbau bilete (ilustrate cu simboluri cum ar fi Cupidon sau inimioare) şi îşi spuneau Valentini.

În zilele noastre, Sfântul Valentin este sărbătoarea îndrăgostiţilor în majoritatea statelor Occidentale. Însă ziua a fost preluată şi de ţări asiatice precum Japonia sau Coreea, unde îndrăgostiţii îşi dăruiesc pe 14 februarie bomboane, ciocolată şi flori. În Taiwan este sărbătorită atât ziua de 14 februarie, cât şi cea de 7 iulie, pe baza unei tradiţii chineze.

Aici, bărbaţii obişnuiesc să le dăruiască femeilor buchete de flori scumpe, cu diferite semnificaţii: un trandafir roşu înseamnă „unica iubire”, unsprezece trandafiri semnifică „favorită”, 99 de transafiri este un jurământ pentru „totdeauna”, iar un buchet de 108 trandafiri se traduce prin „Căsătoreşte-te cu mine!” (sursa: www.realitatea.net)

205 Comentarii

Cele mai citite

Exit mobile version