Concurs

Concurs! De Dragobete, Iubește Românește!

Postat in

În fiecare an, pe data de 24 Februarie, sărbătorim Dragobetele. Împreună cu Domeniile Sâmburești, ne-am gândit să vă provocăm latura creativă printr-un concurs cu premii. Ce trebuie să faceți? Vă cerem să ne povestiți care este cea mai frumoasă, romantică, emoționantă, amuzantă, specială surpriză pe care i-ați făcut-o persoanei iubite de-a lungul relației voastre și care a fost reacția ei. Ne puteți trimite povestea voastră într-un comentariu la această postare (la rubrica comment, după articol).

Câștigătorul va fi ales pe criterii de creativitate, umor, romantism și, nu în ultimul rând, de originalitate. Concursul se va desfășura până pe 24 februarie, iar câștigătorul va fi anunțat pe pagina www.oenolog.ro în data de 25 februarie.

Domeniile Sâmburești și Oenolog.ro îţi oferă şansa să câştigi pentru tine, sau pentru cineva drag, unul din cele trei premii (ce constau în câte o cutie cu 6 sticle de vin Roze de Sâmburești 2015) cu ocazia sărbătorii de Dragobete.

Așadar postați răspunsul dvs. la rubrica comment (din finalul acestui articol) și nu uitați să menționați datele dumneavoastră: numele, prenumele și neapărat link-ul paginii proprii de Facebook! Concursul se adresează persoanelor cu vârsta de 18 ani împliniţi şi se desfăşoară în perioada 1524.02.2016.

Sărbătorește românește de Dragobete, alături de persoana iubită, cu vinuri de la Domeniile Sâmburești (nelipsite din povestea voastră de iubire)! Mai multe detalii despre vinurile Domeniilor Sâmburești găsiți pe pagina de Facebook a producătorului.

Și asta pentru că de Ziua lui Dragobete, „zeul tinereții, al veseliei și al iubirii în mitologia românească, coincide din punct de vedere al calendaristicii ortodoxe cu sărbătoarea Aflării Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Sărbătoarea are însă origini străvechi. Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci și transformat ulterior într-un protector al tinerilor și patron al iubirii”.

Urmând firul anumitor legende populare, se pare că Dragobete (numit și “Cap de primăvară”, “Năvalnicul” sau “Logodnicul Păsărilor”) nu era nimeni altul decât fiul babei Dochi, un flăcău extrem de chipeș și iubăreț, care seducea femeile care îi ieșeau în cale. Dragobete a rămas însă până în ziua de astăzi ca simbolul suprem al dragostei autohtone” – (sursa: www.historia.ro).

„Există și în occident ziua îndragostiților, Valentine’s Day, iar asocierea dintre dragoste şi Sfântul Valentin a fost considerată de un mare număr ca istorici ca o legendă care viza descurajarea sărbătoririi Lupercaliilor de către tinerii îndrăgostiţi romani, considerată o sărbătoare păgână. Sfăntul Valentin a fost îndelung celebrat nu ca sărbătoare a îndrăgostiţilor, ci a celor singuri.

În această zi, tinerele necăsătorile se ascundeau în împrejurimile satelor lor, cu speranţa de a-şi găsi perechea. Cuplurile care se formau trebuiau să se căsătorească în acelaşi an.

Abia în epoca medievală, spre secolul al XVI-lea, ziua Sfântul Valentin capătă o conotaţie amoroasă în Franţa şi în Anglia. În această zi îndrăgostiţii schimbau bilete (ilustrate cu simboluri cum ar fi Cupidon sau inimioare) şi îşi spuneau Valentini. În zilele noastre, Sfântul Valentin este sărbătoarea îndrăgostiţilor în majoritatea statelor Occidentale. Însă Dragobetele are origini precreștine, fiind simbolul dragostei autohtone”. Așadar, de Dragobete, iubește românește!

2 Comentarii

Cele mai citite

Exit mobile version