Concurs

Concurs: Câştigă 2 Sticle de Shiraz 2011

Din motive obiective, independente de voinţa noastră, reluăm concursul nostru Budureasca şi Oenolog.ro vă premiază. După cum observaţi, premiul constă acum în două sticle de vin Shiraz 2011 de la Budureasca, ce vor ajunge la 6 dintre participanţii la concurs, în urma tragerii la sorţi cu ajutorul aplicaţiei random.org. Îi rugăm respectuos pe toti participantii care erau deja înscrişi, să se reînscrie şi, în plus, aşteptăm pe câţi mai mulţi dintre dumneavoastră să se înscrie şi să raspundă la întrebarea noastră: În ce zonă geografică se află amplasată podgoria Budureasca?  Daţi un share pe Facebook la acest concurs şi completati numele, prenumele, împreună cu link-ul profilului dumneavoastrăde Facebook, împreună cu răspunsul corect,  la rubrica comment din cadrul acestui articol.

Concursul durează 10 zile (se desfăşoară în perioada 25.11. – 30.11.2012), se adresează persoanelor ce au împlinit vârsta de 18 ani. Câştigătorii vor fi stabiliţi prin tragere la sorţi cu ajutorul aplicaţiei random.org şi vor fi anunţaţi în data de 03.12.2012.  Shiraz 2011, produs de Budureasca, din prima recoltă de Shiraz este un vin roşu, sec, ce se se prezintă cu o culoare deosebită rubiniu închis cu reflexe violacee, arome olfactive complexe, ce amintesc de condimente, fructe negre şi note de stejar. Cu un gust puternic de fructe de padure, cu o buna integrare a taninilor de stejar, Shiraz este un vin robust, fructat, ce se simte rotund, gustul său fiind clar influenţat de de barique-rile prin care s-a odihnit şi de terroir-ul unde au crescut strugurii. Cu timpul, evoluţia sa va completa paleta de arome, acestea devenind mai complexe, mai interesante, rezultând un vin de o eleganţă considerabilă şi o longevitate pe măsură.

„Calităţile unice ale climei şi ale solului din această podgorie dau culoare roşie strălucitoare şi arome puternice de fructe vinurilor roşii, iar celor albe le conferă arome florale şi un gust crocant şi fructuos. Vinurile Budureasca se adresează atât cunoscătorilor şi colecţionarilor, cât şi celor ce vor să bea un vin bun la un preţ corect, echilibrat.” Iată cum frumos exemplifică în câteva cuvinte munca sa la Budureasca Stephen Donnelly, denumit „Vinificatorul Zburator” (The Flying Winemaker) sau „The Wine Trouble Shooter”, binecunoscut oenolog ce a petrecut ultimii 21 de ani creand vinuri de succes in California, Anglia, Ungaria, Romania, Africa de Sud si India“rolul meu este similar celui detinut de un artist raportat la opera sa, dar acuarelele mele sunt strugurii pe care ii urmaresc si ii selectionez astfel incat sa obtin vinuri remarcabile cu arome inedite. Pentru a trai cu adevarat experienta vinului, avem nevoie invariabil de un vin onest, ale carui arome vorbesc limba naturalului.”

 

21 Comentarii

21 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi