Domeniile Sâmbureşti şi Oenolog.ro v-au oferit şansa să câştigați două cutii ce conţin șase sticle de vin fiecare (3 Fetească Neagră 2013 și 3 Pinot Noir 2013), premiind doi dintre participanţii la concursul nostru, prin tragere la sorţi, cu ajutorul aplicaţiei random.org.
Din cei de înscrişi, după eliminarea comentariilor (înscrierilor) duplicate, numărul real de participanți este de 134. Lista celor înscriși poate fi verificată aici. Dintre aceștia doar doi sunt norocoşii câştigători. S-a respectat ordinea de înscriere, fiecare participant având asociat, conform ordinii de înscriere, numărul de concurs. Aplicaţia a decis cele două numere câştigătoare. Acestea sunt: 114 şi 45.
Iată şi cine sunt cei doi câştigători: nr. 114 – Dragotoiu Vasile și nr. 45– Rosoga Claudiu.
Îi felicităm şi îi rugăm să ne contacteze la adresa de e-mail: office@oenolog.ro pentru a ne comunica datele de contact (adresă şi nr. de telefon, în vederea stabilirii modalităţii de intrare în posesia premiului). Nu putem încheia fără a face o mică retrospectivă a istoriei podgoriei Domeniilor Sâmbureşti.
Iar povestea modernă a vinului de Sâmburești nu poate începe altfel decât aristocratic: Vintilă Bratianu, boier de viță nobilă și unul dintre cei mai importanți oameni politici pe care i-a avut România, mândru de viile sale, îl invită la moșia lui din Sâmburești pe August Joseph Ville, unul dintre cei mai vestiți oenologi francezi. Spre uimirea lui, Ville îi recomandă călduros să defrișeze toate viile și să le înlocuiască cu soiuri nobile franțuzești.
Pus în fața acestei decizii imposibile, marele om de stat își dovedește, și acum, flerul: pornește replantarea moșiei. După numai câțiva ani hotărârea îi este răsplătită cu medalia de aur la Expoziția Universală de la Paris din 1926. Așa pornește în lume legenda vinului de Sâmburești, legendă ce reîncepe astăzi. În anul 2005, Jean Valvis, arhitectul mărcilor Dorna și LaDorna, preia podgoria Sâmburești și reinvie tradițiile locului. Tradiții datorită cărora ne bucurăm și astăzi de vinurile produse aici, atât de apreciate și iubite de români.