Domeniile Sâmbureşti şi Oenolog.ro ţi-au oferit şansa să câştigi o cutie ce conţine șase sticle de vin Cabernet Sauvignon 2010, premiind trei dintre participanţii la concursul nostru, prin tragere la sorţi, cu ajutorul aplicaţiei random.org.
Din cei 192 de înscrişi, după eliminarea comentariilor (înscrierilor) duplicate, numărul real de participanți este de 176. Lista celor înscriși poate fi verificată aici. Dintre aceștia doar trei sunt norocoşii câştigători. S-a respectat ordinea de înscriere, fiecare participant având asociat, conform ordinii de înscriere, numărul de concurs. Aplicaţia a decis cele trei numere câştigătoare. Acestea sunt: 161, 121 şi 38 .
Iată şi cine sunt cei trei câştigători: nr. 161 – Deretei Noemi-Orsolya, nr. 121 – Doina Vitomireanu, nr. 38 – Molnar Cecilia. Îi felicităm şi îi rugăm să ne contacteze la adresa de e-mail: office@oenolog.ro pentru a ne comunica datele de contact (adresă şi nr. de telefon, în vederea stabilirii modalităţii de intrare în posesia premiului). Nu putem încheia fără a face o mică retrospectivă a istoriei podgoriei Domeniilor Sâmbureşti.
Iar povestea modernă a vinului de Sâmburești nu poate începe altfel decât aristocratic: Vintilă Bratianu, boier de viță nobilă și unul dintre cei mai importanți oameni politici pe care i-a avut România, mândru de viile sale, îl invită la moșia lui din Sâmburești pe August Joseph Ville, unul dintre cei mai vestiți oenologi francezi. Spre uimirea lui, Ville îi recomandă călduros să defrișeze toate viile și să le înlocuiască cu soiuri nobile franțuzești.
Pus în fața acestei decizii imposibile, marele om de stat își dovedește, și acum, flerul: pornește replantarea moșiei. După numai câțiva ani hotărârea îi este răsplătită cu medalia de aur la Expoziția Universală de la Paris din 1926. Așa pornește în lume legenda vinului de Sâmburești, legendă ce reîncepe astăzi.
În anul 2005, Jean Valvis, arhitectul mărcilor Dorna și LaDorna, preia podgoria Sâmburești și reinvie tradițiile locului. Tradiții datorită cărora ne bucurăm și astăzi de vinurile produse aici, atât de apreciate și iubite de români.